• Famke Vennema op het onderdeel vloer.
• Famke Vennema op het onderdeel vloer. Foto: Ramon Oost

DOS-turnster Famke Vennema districtskampioen

Sport 493 keer gelezen

AMSTERDAM/AMERSFOORT • DOS-turnster Famke Vennema heeft in Amsterdam de titel districtskampioen bij de pupil 2, N3 op haar naam geschreven.

Zaterdag streden maar liefst vijftien turnsters van de Viaanse vereniging tijdens het districtskampioenschap in de hoogste divisies om een hoge klassering. De vorig seizoen naar DOS overgestapte Vennema ging direct goed van start op het onderdeel sprong. De wedstrijd vervolgde ze met netjes geturnde oefeningen op de overige toestellen en veroverde hiermee de gouden medaille en de titel districtskampioen.

Zilver en brons
Door de Viaanse turnsters werden nog meer medailles in de wacht gesleept. Zilver was er voor Margot de Boer in de categorie senioren C. Zij turnde stabiel en sprong voor het eerst een tsukahara die goed uitpakte. Brons was er voor Chloé Gielen bij de junioren, niveau C mede door haar hoge scores op brug en vloer.

Senioren
Bij de senioren in de categorie B kwamen Linsey Godschalk en Sanne Oost tekort voor een top 3 klassering. Er werd door het duo prima geturnd maar ze moesten uiteindelijk genoegen nemen met een respectievelijke 4e en 5e plaats.

Regiofinale
In Amersfoort werd zaterdag door tien turnsters uit de B-selectie de regiofinale D2/D3 geturnd. De jonge instapper Roos Bertelink greep het zilver in de categorie D-3. Zij had tijdens deze finale haar zenuwen goed onder controle en turnde een uitstekende wedstrijd.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden