• De stadsbijeenkomst wordt gehouden in Helsdingen Sport en Cultuur.
• De stadsbijeenkomst wordt gehouden in Helsdingen Sport en Cultuur. Foto: HJMARKS

Inwoners van Vianen kunnen meedenken over gebiedsvisie, enquête met vragen over Beukenlaan

Nieuws 710 keer gelezen

VIANEN • Inwoners van Vianen kunnen op woensdag 15 mei meedenken en -praten over gebiedsvisie voor Vianen. In Helsdingen Sport en Cultuur is een stadsbijeenkomst waarin onderwerpen als woningbouw en het stimuleren van sporten en bewegen aan bod komen.

De gemeente Vijfheerenlanden is momenteel bezig met het maken van de gebiedsvisie voor Vianen. In die visie worden er keuzes gemaakt voor de toekomst van de stad. Tijdens de bijeenkomst op 15 mei zijn er verschillende manieren om mee te denken en praten. 

Verschillende manieren om mee te denken

Zo laat Stedenbouwkundig bureau Urhahn zeven deelgebieden zien: Kanaalzone, Binnenstad-Lijnbaan, Bushub-Beukenlaan, Ursulinenhof, Oost-Westverbinding, Zuidelijk buitengebied en Werklandschappen. In ieder deelgebied zien zij samen met de gemeente kwaliteiten en verbeterpunten. En voor ieder deelgebied zijn er ideeën voor de toekomst.

In de theaterzaal is per deelgebied een paneel met daarop observaties en ideeën. Inwoners kunnen met groene stickers laten weten welke ideeën zij goed vinden en met rode stickers welke ideeën zij niet goed vinden en aangeven met welke reden. Voor wie dieper wil meedenken zijn er twee thematafels: om 16.30 uur en om 19.15 uur.

Ook aan de jeugd is gedacht. Kinderen kunnen worden geschminkt of tussen 15.30 uur en 17.30 uur meedoen met Archiklas. Daarin bouwen zij onder begeleiding van architecten een huis voor hun opa of oma of voor als ze later zelf oud zijn.

Enquête met vragen over Beukenlaan

Wie niet aanwezig kan zijn op 15 mei kan op de webpagina www.vijfheerenlanden.nl/gebiedsvisievianen een online enquête invullen. Op verzoek van de gemeenteraad wordt hierin expliciet gevraagd of er woningbouw in het gebied rondom de Beukenlaan mag plaats vinden. En zo ja in welke delen en in welke vorm.

Alle inbreng uit de enquête, de thematafels en de gesprekken bij de panelen wordt meegenomen in de gebiedsvisie. Deze wordt in het najaar aan de gemeenteraad aangeboden ter bespreking.

Klankbordgroep

Voor de gebiedsvisie Vianen is een klankbordgroep opgericht, die inmiddels drie bijeenkomsten heeft gehad. In januari vonden straatgesprekken plaats op de markt. In april kwamen leerlingen van het Oosterlicht College meeschetsen en werd er een lunch voor ondernemers georganiseerd. 

Geïnteresseerden zijn op 15 mei welkom van 15:30 uur tot 20:30 uur. 

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden