• De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation.
• De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Foto: Aangeleverd

Werken aan je gezondheid en/of diabetes? Nationale Diabetes Challenge van start in Vianen

Nieuws 670 keer gelezen

VIANEN • Wie wil werken aan zijn/haar gezondheid en/of diabetes wordt uitgenodigd om mee te doen aan de Nationale Diabetes Challenge 2024. Vanaf 7 mei wordt er iedere week, ongeveer 20 weken lang, gewandeld vanaf de Prenter in Vianen met een grote groep deelnemers. 

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen op een laagdrempelige manier in beweging te brengen.

Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. Samen wekelijks wandelen in de buurt is goed voor je gezondheid en daarnaast ook nog gezellig.

Op 30 april om 19.00 uur organiseert Team Sportservice een informatiebijeenkomst over de Nationale Diabetes Challenge in Helsdingen Sport & Cultuur op de Westelijke Parallelweg 1 in Vianen. Iedereen die interesse heeft is welkom. Meld je aan voor de bijeenkomst door te mailen naar Lieke van Adrichem via lvanadrichem@teamsportservice.nl.

Start wandelingen
Op dinsdag 7 mei start de eerste wandeling van de groep vanaf de Prenter (Grote Geusplein 1). Er wordt rekening gehouden met ieders wandelniveau. Het is daarom niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen wordt er getraind voor een wandelafstand van 3, 5 of 10 kilometer.

De Nationale Diabetes Challenge wordt feestelijk afgesloten op het NDC Festival op 28 september in Arnhem.

Aanmelden of meer informatie?
Aanmelden voor de Nationale Diabetes Challenge kan via www.nationalediabeteschallenge.nl/vianen. Behoefte aan meer informatie over de informatiebijeenkomst? Neem dan contact op met Lieke van Adrichem, buurtsportcoach Team Sportservice Vijfheerenlanden, via ladrichem@teamsportserivice.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden