• Deze week worden de bouwputten gegraven.
• Deze week worden de bouwputten gegraven. Foto: Aangeleverd

Bouw woningen in Leerbroek deze week van start: kopers komen vooral uit Vijfheerenlanden

Nieuws 2.949 keer gelezen

LEERBROEK • In Leerbroek worden deze week de bouwputten gegraven, waarna er in fases wordt gestart met de bouw van 24 nieuwbouwwoningen. In december werden de laatste bezwaren ongegrond verklaard, waardoor nu alle seinen op groen staan om te gaan bouwen aan ‘Project Slagboom’.

“En dat is heel fijn, vooral voor de mensen die in de afgelopen maanden al een woning hebben gekocht”, vindt Gerco den Oudsten van Hofstede Makelaardij. 

Verkoopproces ging gewoon door 
“In juni vorig jaar werd namelijk gestart met de verkoop van de woningen, waarna in oktober de eerste palen de grond in zouden gaan. Dat lukte vanwege bezwaren op de omgevingsvergunning helaas niet, maar nu staat er niets meer in de weg. Het verkoopproces is in de tussentijd gewoon doorgegaan, er zijn inmiddels nog maar drie woningen te koop. Dat zijn twee-onder-een-kapwoningen die beschikbaar zijn vanaf 529.000 euro.”

Kopers komen uit veelal uit de regio 
De overige woningen werden grotendeels verkocht aan mensen binnen de regio. Den Oudsten: “Dat is natuurlijk helemaal mooi om te zien. Van de kopers komt 75% uit de gemeente Vijfheerenlanden en de helft komt zelfs uit Leerbroek. In dit project waren verder tien sociale koopwoningen voor starters opgenomen, deze zijn allen verkocht aan lokale starters. Alle woningen hebben energielabel A++++, helemaal van deze tijd dus.”

Open huis 
Op zaterdag 9 maart wordt de start van de bouw feestelijk gevierd met een open huis op de bouwlocatie. Van 12:00 uur tot 14:00 uur zijn kopers en andere belangstellenden welkom voor een hapje en een drankje.

Kijk voor meer informatie op www.slagboomleerbroek.nl

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden