• Gerda Suiskind (Stichting Spaarbank Vianen en Henriëtte ten Hoor (Speelotheek Vianen).
• Gerda Suiskind (Stichting Spaarbank Vianen en Henriëtte ten Hoor (Speelotheek Vianen). Foto: Aangeleverd

Speelotheek Vianen ontvangt 1.000 euro van Stichting Spaarbank Vianen en schaft sensorisch speelgoed aan

Algemeen 1.434 keer gelezen

VIANEN • Speelotheek Vianen heeft eind 2022 een donatie van 1.000 euro van Stichting Spaarbank Vianen mogen ontvangen. Op dinsdag 31 januari is deze cheque officieel overhandigd door Gerda Suiskind en Klaas de Zwaan van Stichting Spaarbank Vianen.  

Stichting Spaarbank Vianen is in 1967 opgericht. Sindsdien hebben zij aan vele initiatieven en projecten bijgedragen. Ditmaal werd hun bijdrage gebruikt voor de aanschaf van sensorisch speelgoed.

Bij sensorisch speelgoed staan de sensoriek en de motoriek centraal. Sensorisch speelgoed prikkelt de zintuigen en nodigt kinderen uit tot bewegen, voelen en ervaren. Kinderen doen nieuwe ontdekkingen, zo horen ze geluiden en voelen ze verschillende texturen. Op deze manier worden kinderen op een nieuwe manier geprikkeld om te spelen en speelgoed te ontdekken. Het sensorisch speelgoed kan ook helpen om problemen met de prikkelverwerking te verminderen. Fysio- en ergotherapeuten maken er ook vaak gebruik van. 

Speelotheek Vianen 
Speelotheek Vianen bestaat al ruim 40 jaar en is een soort bibliotheek voor speelgoed. Ze bestaan niet alleen voor gezinnen met een kleine beurs. Iedereen die kinderen heeft, opvangt, verzorgt en erop past, kan de voordelen vinden in het lenen van speelgoed. Ouders kunnen kinderen wisselende soorten speelgoed aanbieden, bovendien kunnen ze kinderen uitproberen of hun kind ergens al aan toe is.

Er zijn drie verschillende abonnementen die worden aangeboden door Speelotheek Vianen. Mochten die financieel niet haalbaar zijn, is er een mogelijkheid om aan speelgoed te komen via Stichting Leergeld of de voedselbank. 

Speelotheek Vianen zit aan het Grote Geusplein 1 in Vianen en is op woensdag geopend van 14:00 uur tot 15:30 uur en op zaterdag van 10:00 uur tot 12:00 uur. Kijk voor meer informatie op www.speelotheekvianen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden