• Joop van Montfoort las voor in Leerdam.
• Joop van Montfoort las voor in Leerdam. Foto: Aangeleverd

Wethouders Bel en Van Montfoort openen Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Leerdam en Vianen

Algemeen 447 keer gelezen

VIANEN/LEERDAM • De wethouders Kees Bel en Joop van Montfoort hebben woensdagochtend 25 januari tijdens het Voorleesontbijt in de bibliotheken van Vianen en Leerdam de Nationale Voorleesdagen 2023 geopend. 

Het was een vrolijke en gezellige ochtend rond het Prentenboek van het Jaar, ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje!’, waar de wethouders uit voorlazen. Kees Bel las voor in de Bibliotheek Vianen en wethouder Joop van Montfoort in de Bibliotheek Leerdam. Kinderen uit groep 1/2 van OBS Het Mozaïek in Leerdam en OBS Tijl Uilenspiegel in Vianen waren uitgenodigd voor dit voorleesfeest en gingen helemaal op in het verhaal. Hierna werd er gesmuld van het ontbijt. In Leerdam werd dit ontbijt voor de kinderen gesponsord en verzorgd door Bakkerij de Jager. 

Activiteiten en voorleestips
Tijdens De Nationale Voorleesdagen, van woensdag 25 januari t/m zaterdag 4 februari, maar ook nog tot eind februari, zijn er verschillende activiteiten voor kinderen van 2 t/m 6 jaar te doen in beide bibliotheken, waarbij het voorlezen centraal staat. Ook vanuit huis kan er meegedaan worden. Op de website van Bibliotheek Lek & IJssel zijn allerlei tips voor (groot)ouders te vinden om het voorlezen samen te beleven en nog leuker te maken!

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/nationale-voorleesdagen

Cadeautje voor nieuwe leden
Tijdens De Nationale Voorleesdagen krijgen kinderen van 2 t/m 6 jaar die (gratis) lid worden van de Bibliotheek een vingerpopje van Maximiliaan Modderman uit het verhaal cadeau. De Nationale Voorleesdagen duren tot en met zaterdag 4 februari.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie