• Marloes van Frankenhuyzen voor haar woning.
• Marloes van Frankenhuyzen voor haar woning. Foto: Madelief Helmhout

Serie ‘Bijzondere Bewoners Vianen’: ‘Het was liefde op het eerste gezicht’

Algemeen 2.259 keer gelezen

VIANEN • Marloes van Frankenhuyzen (30) komt oorspronkelijk uit Schoonrewoerd maar stuitte vijf jaar geleden op haar droomhuis in de Oliestraat in Vianen: een pand van meer dan 100 jaar oud waar vroeger een klompenboer in zat. Marloes is interieurstylist en fotograaf, maar werkt ook als trendexpert bij een inkoopcentrum.

Favoriete straat van Vianen
“Hoe ik dit huis in de Oliestraat vijf jaar geleden heb gevonden is echt een bijeenkomst van toevalligheden over de jaren heen geweest. Als 18-jarig meisje studeerde ik interieurstyling in Utrecht en liep ik stage bij het interieurwinkeltje op de Voorstraat, tegenover het gemeentehuis. Een vriendin van de eigenaresse woonde aan de Kortendijk en zocht iemand om op haar huis te passen, ze reisde namelijk veel maar had wel twee honden en een kat die verzorgd moesten worden. Ik was jong, kreeg een prachtig huis aangereikt, terwijl ik nog bij mijn ouders woonde én kon op steenworpafstand van mijn stageplek gaan wonen. Natuurlijk deed ik dat!

Na jaren oppassen begon ik me helemaal thuis te voelen in Vianen, ook omdat ik inmiddels bij het café op de Voorstraat was gaan werken en na mijn stage was blijven werken in de interieurwinkel. Ik leerde steeds meer leuke mensen kennen in Vianen en inmiddels woonden hier ook een paar vriendinnen van me. Ik was er zeker van dat ik uiteindelijk een eigen huis in de binnenstad wilde vinden. Dagelijks wandelde ik heel Vianen door met de honden. Mijn favoriete straat om doorheen te wandelen werd de Oliestraat. Ik kon zo genieten van de rust, omdat er geen auto’s rijden en de pandjes waren er zo schattig met zoveel karakter. Tot ik er op een dag doorheen wandelde en ik twee panden te koop zag staan!

De straat trok me zó erg dat ik gelijk een bezichtiging plande. Samen met mijn ouders bezocht ik nummer 11, dat bleek leuk maar ontzettend gedateerd. Nummer 5 daarentegen bleek liefde op het eerste gezicht. Ik deed een bod, werd gekozen en kon aan de slag!

Gedurfde stylingkeuzes
Terwijl ik voor mijn werk allerlei leuke huizen mag stylen, vond ik het toch ineens lastig om mijn eigen huis in te richten. Het is echt anders om voor jezelf te doen, ik moest er echt drie keer zo lang over nadenken tot ik erover uit was, terwijl ik met klanten vrij snel knopen doorhak. Waarvan ik wel zeker was, was dat er kleur in huis moest komen. Kleurexpert: daar sta ik om bekend, klanten boeken mij omdat ik gedurfde stylingkeuzes durf te maken. Het is helemaal mijn ding om mensen te leren hun eigen stijl vorm te geven in een interieur dat écht bij ze past.

Maar goed, uiteindelijk kreeg mijn woonkamer een donkergroene muur, maar ook een oudroze én een met panterbehang. Van het huisje naast de woonkamer heb ik een gezellige studio gemaakt waar ik mijn klanten ontvang. Gelukkig was die ruimte voor een kantoor aan huis er, omdat dit oorspronkelijk twee panden waren toen het in 1910 werd gebouwd.

Mijn werk bij Studio Loes ligt nooit stil, ik heb al heel veel leuke huizen mogen inrichten in Vianen en Hoef en Haag. Ikzelf zit ook niet stil in mijn eigen huisje, binnenkort ga ik de keuken verbouwen. Ik ben al druk in de weer met leuke tegeltjes en vloeren en ik laat een hele muur slopen om een barretje aan te leggen. Na vijf jaar krijg ik weer zin in vernieuwing! En als ik dan toch bezig ben wil ik ook meteen mijn decennia oude badkamer ook een upgrade geven!

Italiaans straatje
Mijn liefde voor de Oliestraat is sinds ik hier ben komen wonen alleen maar vergroot. Ik heb een picknicktafel in de straat gezet waar ik op zomeravonden wijntjes drink met vriendinnen. Buren mogen áltijd aanschuiven en dat doen ze ook vaak! Het voelt tijdens zwoele zomeravonden net als een oud Italiaans straatje aan waar we met z’n allen muziek luisteren, dansen, eten en drankjes doen.

Ook in mijn achtertuin kan ik van de rust van de Oliestraat genieten. Daar heb ik een leuk overdekt plekje gemaakt en kan ik ook hele zomeravonden doorbrengen. Ik woon hier zo heerlijk en ruim, al mijn vriendinnen wonen om de hoek én ik zit dichtbij de Voorstraat. Ik zit hier helemaal op mijn plek!

Ook meedoen aan de serie ‘Bijzondere Bewoners’? Mail dan een foto én een korte versie van uw verhaal naar redactie.vijfheerenlanden@kmp.nl.

Madelief Helmhout

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Workshop creatieve natuurfotografie bij Natuur- en vogelwacht Vijfheerenlanden Algemeen 24 mrt., 09:44
Afbeelding
Oranjevereniging Zijderveld bestaat 75 jaar en heeft volop activiteiten gepland Algemeen 23 mrt., 14:52
Afbeelding
Tegenvallende opschoondag in Hoef en Haag: 'Laten we niet hopen dat het de mensen minder interesseert' Algemeen 23 mrt., 13:00