Afbeelding
Foto: Waterschap Rivierenland

Wateroverlast langs de Linge neemt toe; woningen en tuinen in Leerdam krijgen mogelijk last van overstromingen

Algemeen 7.410 keer gelezen

LEERDAM • Door de overvloedige regen van de afgelopen dagen is er wateroverlast ontstaan in het westen van het rivierengebied. Waterschap Rivierenland verwacht dat de wateroverlast morgen, doordat er opnieuw veel regen verwacht wordt, verder zal toenemen. In Leerdam kunnen op bepaalde plekken tuinen en woningen te maken krijgen met overstromingen. 

Het waterschap meldt op de eigen website dat er volop maatregelen worden getroffen. "Alle gemalen draaien op volle toeren, extra pompen draaien mee op knelpunten. Om wateroverlast op het Merwedekanaal en in Gorinchem te vermijden, doseren we zoveel mogelijk de waterafvoer van en naar de Linge."

Bezittingen in veiligheid
Waterschap Rivierenland meldt verder dat ook in stedelijk gebied kelders, schuren en woningen met wateroverlast te maken kunnen krijgen. "Vooral aan de Wilna in Leerdam en Achter ’t Veer in Geldermalsen (bij de Albert Heijn). Gebruikers en eigenaren van bezittingen in de uiterwaarden van de Linge (ten westen van Buren) moeten er rekening mee houden dat hun terrein overstroomt. Men adviseert om op deze locaties bezittingen zo veel mogelijk om veiligheid te brengen door ze op hoogte te zetten."

Burgemeester Sjors Fröhlich meldt op Twitter dat er momenteel op 200 adressen in Leerdam brieven worden bezorgd waar het peil kritiek is. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie