• De Sinterklaasviering van De Zonnebloem.
• De Sinterklaasviering van De Zonnebloem. Foto: Aangeleverd

De Zonnebloem Leerdam is in beweging; concert van Willeke Alberti op komst

Algemeen 1.169 keer gelezen

LEERDAM • Nationale vereniging De Zonnebloem is een begrip, ook in Leerdam. Iedere maand kunnen mensen met een beperking zich aanmelden voor een activiteit die door de Zonnebloem georganiseerd wordt. Voorzitter Angela Staats van de Zonnebloem Leerdam wil het de gasten nog meer naar hun zin maken. “We willen nog meer kijken naar wat de gasten zelf willen.” 

“Uiteraard blijven we doen wat we al deden”, vertelt Staats. “Zo zal de traditionele bingo gewoon blijven bestaan. Het is belangrijk om de goede dingen te behouden, maar we willen wel toekomstbestendig zijn. De Zonnebloem is er voor iedereen van boven de achttien met een beperking. Momenteel zijn onze bezoekers gemiddeld boven de 75. Niks mis mee natuurlijk, maar om ook een jongere doelgroep aan te spreken willen we een gevarieerder aanbod aan activiteiten.”

“Dat hoeft ook niet per se in groepsverband te zijn. Denk aan een klein groepje dat graag een keer een tour door Leerdam wilt met een gids. Maar ook iemand die een keer op familiebezoek wil bij familie die niet hier woont. Dat kunnen we dan mede-faciliteren.”

Vrijwilligers
De Zonnebloem hoopt ook op nieuwe vrijwilligers. “En die kunnen op een hele flexibele manier inzetbaar zijn”, zegt Staats. “Niet iedereen wil zich ergens definitief aan verbinden. We zijn dan ook veel meer op zoek naar mensen die zelf aangeven wat ze willen of kunnen doen. Geen verplichtingen dus. Ook als iemand zegt, ik wil best wel iets doen voor de Zonnebloem, maar ik ben niet altijd beschikbaar, is dat prima. De Zonnebloem wil ook meer zichtbaar zijn en is daarom op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt op regelmatige basis een bericht te maken op Facebook en op de website. Dat mogen er ook meerdere zijn.”

Activiteiten
De komende tijd staan er nogal wat activiteiten op stapel. Naast de eerder genoemde kerstviering is er op 19 januari een Nieuwjaarsbingo met verrassing. Op 16 februari kan er gezamenlijk worden gegeten tijdens ‘Stamppotten tussen de middag’ en op 16 maart volgt het grootste spektakelstuk. Dan komt Willeke Alberti met haar band namelijk naar Het Dak. Staats: “Daar zijn we trots op. We zijn nu nog bezig met het organiseren. Zodra er meer bekend is over de toegangsprijs enz. brengen we dit naar buiten.

Op de hoogte blijven van de activiteiten van De Zonnebloem? Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via zonnebloem.leerdam@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Doop en eerste vaart E-Liniepont.
Nieuwe elektrische fiets- en voetveer in gebruik genomen: eerste vaart met e-Liniepont fotoserie gisteren
• De winnende teams. Achteraan Joop van Montfoort, John Boekelman, René Middag en Kees Bel.
Hobbitstee, El Boukhari en Mozaiek winnaars van 75ste editie Leerdams schoolvoetbal Sport 29 apr, 10:54
• De dag werd geopend met een dans door in oranje gestoken schoolmeisjes.
Hoef en Haag kleurt oranje op Koningsdag fotoserie 28 apr, 13:48

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden