Afbeelding
Foto: aangeleverd

Vijfheerenlanden start pilot ‘Tuinen met aandacht’ voor kwetsbare jongeren

Algemeen 348 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Stichting Kamers met Aandacht start samen met Gemeente Vijfheerenlanden een bijzonder project: Tuinkamers met Aandacht. Samen met inwoners en gemeente creëert de stichting meerdere mantelzorgwoningen waar kwetsbare jongeren tussen de 18 en 23 jaar zelfstandig kunnen wonen. 

Dit doet men op plaatsen waar iemand in de buurt is en waar ze af en toe een beroep op kunnen doen. Dit kunnen bestaande tuinkamers zijn, zoals een tuinhuis of een verbouwde garage. Het is ook mogelijk een kant-en-klaar tiny house in de tuin te plaatsen.

Succesvol project
Kamers met Aandacht is een succesvol project waarbij maatschappelijk betrokken inwoners die ruimte in huis over hebben een kamer verhuren aan kwetsbare jongeren. Deze jongvolwassenen tussen de 18 en 23 jaar willen op eigen benen staan, maar kunnen nog niet geheel zelfstandig wonen. Het uitgangspunt van Kamers met Aandacht is dat de jongere zelf de kamer huurt en dat de betrokken jeugdhulpaanbieder ambulante begeleiding biedt. Daarnaast biedt de verhuurder informele steun. Door in te zetten op een kamer met aandacht ontwikkelt een duurzaam informeel steunend netwerk.

Met de pilot Tuinen met Aandacht wordt het project uitgebreid door ook inwoners die een tuinkamer (schuur, chalet, etc.) over hebben, deze te laten verhuren aan een jongere. Vijfheerenlanden gaat als eerste gemeente in Nederland de pilot starten.|

Informatieavond
Op donderdag 8 december vanaf 19.30 uur kunnen geïnteresseerden vrijblijvend binnenlopen in het gemeentehuis te Meerkerk. Daar kan men informatie ophalen en vragen stellen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Tjeerd Gort is docent geschiedenis en docentbegeleider op Het Heerenlanden.
Examenblog #1: 'Stilte voor de examenstorm' door docent Tjeerd Gort Nieuws 11 uur geleden
• De betrokken partijen ondertekenden de overeenkomst deze week.
22 nieuwe & duurzame woningen op komst in Hoef en Haag Nieuws 15 uur geleden
• Aartje en Mariëtte in de stallen van IJsboerderij Middelbroeck.
IJsboerderij Middelbroeck viert 25-jarig bestaan: 'Het geheim is niet bemoeien' Zakelijk 7 mei, 14:26

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden