• De Oranjevereniging uit Lexmond.
• De Oranjevereniging uit Lexmond. Foto: Aangeleverd

Lexmond pakt groots uit met feestweek

Algemeen 1 keer gelezen

LEXMOND • In de gemeente Vijfheerenlanden is Lexmond niet het grootste dorp, maar groots uitpakken tijdens de feestweek daar weet de lokale Oranjevereniging wel raad mee. Al anderhalf jaar is de vereniging bezig met de organisatie en heeft het artiesten zoals Kriss Kross Amsterdam, Frans Bauer, Mart Hoogkamer, Bizzey, de Lawineboys, Henk Westbroek, Jan Smit, Django Wagner, Peter Beense en vele anderen weten te contracteren.

Natuurlijk blijft het een risico nu de corona cijfers weer oplopen, maar vooralsnog gaan ze ervanuit dat er van 11 tot 20 augustus vooral veel gefeest gaat worden. In de komende zes weken worden de laatste ‘puntjes op de i’ gezet. Caro, secretaris, en John, penningmeester, kunnen haast niet wachten en vertellen vol enthousiasme over het programma. 

Gevarieerd programma
“Eens in de vijf jaar is het aan ons. We zijn ervan overtuigd dat we voor elke doelgroep wat in petto hebben. Voor de kinderen staan er twee kinderdisco’s op het programma, een workshopmiddag en het één plus één zomerfeest vanuit de kerken “ licht Caro toe. “Maar ook denken we aan de senioren met een lunch, theatervoorstelling en bingo. En niet te vergeten de maandag avond waarop vier koren zullen optreden.”

Feestverlichtingsprijs
Er is een nieuw element toegevoegd aan de te winnen feestverlichtingsprijs. De jury zal een Top 3 kiezen voor de mooiste en origineelste straat én huis. De jury bestaat uit verschillende bestuursleden van de Oranjeverenigingen vanuit de omliggende dorpen.

“De samenhorigheid met de andere besturen van Ameide/Tienhoven, Meerkerk, Hei- en Boeicop, Nieuwland en Leerbroek is super fijn”, vertelt John. Hij kijkt het meest uit naar de feestavond op zaterdag 13 augustus met de jongens van Kriss Kross Amsterdam. Overdag staan ze op Dance Valley en ‘s avonds nergens minder dan in de tent in Lexmond. 

Optocht
Caro heeft de optocht meegemaakt, waar ongeveer 40 versierde karren aan deelnemen, nog niet eerder meegemaakt. Vanuit Lexmond rijdt men naar Ameide en na een tussenstop door naar Meerkerk. Daar worden ze bij de Gouden Leeuw ontvangen en toegesproken door de Oranjevereniging om vervolgens terug te keren naar Lexmond. Caro heeft vakantie opgenomen voor deze feestweek, maar daar is ze niet de enige in. Veel dorpsbewoners houden in hun agenda hiermee rekening. Het lééft in het dorp. Meer informatie is te vinden op www.feestweeklexmond.nl

Door Ingeborg Al

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie