Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Gemeente Vijfheerenlanden heeft last van krappe arbeidsmarkt: prioriteit ligt bij de inwoners

24 jun, 17:50 Algemeen 1 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De gemeente Vijfheerenlanden heeft, net als andere gemeenten, te kampen met de krapte op de arbeidsmarkt. De gemeente laat nu weten dat het de bedoeling is dat inwoners hier zo min mogelijk van merken en dat het haar prioriteit legt bij de dienstverlening aan diezelfde inwoners. 

“Door onder meer krapte op de arbeidsmarkt, ziekteverzuim en extra taken is de ambtelijke slagkracht minder groot dan gewoonlijk. Daarin is Vijfheerenlanden niet uniek; er is sprake van een landelijke trend. Door prioriteiten te stellen, zorgt de gemeente ervoor dat de dienstverlening aan inwoners zoveel mogelijk op peil blijft”, aldus de gemeente. 

Verkorte werkwijze
De gemeente voert de wettelijke taken binnen de mogelijkheden uit. Paspoorten en rijbewijzen worden geleverd zoals men gewend is. Ook wordt bijvoorbeeld ingezet op het afhandelen van vergunningen. Men probeert de wachtlijsten terug te dringen door op andere terreinen de ambities bij te stellen in combinatie met een verkorte werkwijze.

Bestaande plannen, bijvoorbeeld op het gebied van groenonderhoud, worden zoveel mogelijk volgens de normale planning uitgevoerd. Dit kan worden beïnvloed door tekorten op de arbeids- en grondstoffenmarkt. Het maken van nieuw beleid wordt in een aantal gevallen uitgesteld. De gemeente zal de betrokkenen hierover informeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie