• Sfeerimpressie tijdens Koningsdag.
• Sfeerimpressie tijdens Koningsdag. Foto: Aangeleverd

Vol programma feestweek Amaliastein Vianen: ‘Het begon ooit met spelletjes voor kinderen’

Algemeen 1.675 keer gelezen

VIANEN • Stichting Amaliastein organiseert van 22 tot en met 27 april eindelijk weer de feestweek. De afgelopen drie jaar ging het feest niet door: twee keer vanwege corona en één keer vanwege een gebrek aan vrijwilligers om het spektakel te organiseren. Dit jaar dus wel weer en men heeft er zin in.

“De gehele week is eigenlijk altijd een feest der herkenning”, vertelt Olaf van Zelst, één van de organisatoren. Er komen veel bekenden op af. Niet alleen uit Vianen, maar ook uit Hagestein. Lexmond en Hei- en Boeicop. “De feestweek is ooit begonnen met spelletjes voor kinderen, maar het evenement is eigenlijk met de wijk Amaliastein meegegroeid. Er zijn inmiddels heel veel veel verschillende activiteiten te doen gedurende de hele week. Voor zowel jong als oud.”

Programma
De week start op 22 april met een kinderdisco en een bingoavond voor volwassenen. De dag erna is er een motortocht en een heuse Q-Music party. De echte diehards doen de dag erna met hun kater mee aan de Highland Games. Na een dagje rust is er op 26 april een speelgoedbeurs en een kinderbingo, waarna de week wordt afgesloten met een dag vol spelletjes, muziek en andere festiviteiten op Koningsdag.

“We proberen voor zo min mogelijk dingen entree te vragen. Veel activiteiten voor kinderen zijn bijvoorbeeld gratis”, zegt Jeff van Snippenberg, eveneens lid van het organisatieteam. “Ons doel is ook niet om winst te behalen, we willen enkel de kosten eruit halen. Mocht het lekker weer zijn, wat we natuurlijk hopen, waardoor de omzet op de drankjes een stuk hoger is en we houden toch wat over, dan gaat het in de pot voor de organisatie van volgend jaar.” 

Vernieuwend en aantrekkelijk
De organisatie doet altijd zijn best om het programma vernieuwend en aantrekkelijk te houden. Van Zelst: “Sommige dingen blijven altijd leuk en houden we zo, zoals de spellen voor kinderen op Koningsdag. Maar dit jaar hebben we bijvoorbeeld voor het eerst de Q-music party. Die is inmiddels stijf uitverkocht. Mensen hebben weer zin in een feestje.”

De organisatie bestaat al uit een grote groep vrijwilligers, maar (zo benadrukken de heren) extra handen met het opbouwen en afbreken van onder andere de feesttent, zijn altijd welkom.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door te mailen naar info@amalistein.nl. Meer informatie over het programma op www.amalistein.nl 

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden