Afbeelding
Foto: Mimi van Rossem

Hestia’s Hof in Leerdam kan deze zomer open

Algemeen 1.607 keer gelezen

LEERDAM • De bouwers van de kinderboerderij Hestia’s Hof in Leerdam werden vorige week getrakteerd op pannenbier. Dit omdat het hoogste punt van de tweede stal was bereikt.

Hiermee is de realisatie van de kinderboerderij weer een stapje dichterbij gekomen. De stal is bestemd voor kleine dieren zoals konijnen en scharrelkippen. In de eerste stal komen de iets grotere dieren, bijvoorbeeld schapen en geiten. 

Na jarenlang van voorbereidingen ziet het er nu naar uit dat eind mei, begin juni de lang gewenste kinderboerderij en natuurtuin in gebruik genomen kan worden. 

“Het was een zeer zware bevalling”, verzucht voorzitter Janke Wagenaar. “Wat hebben wij veel moeten overleggen met de gemeente en wat hebben wij vaak onze plannen moeten aanpassen. Maar gelukkig is het einde nu in zicht en kunnen de kinderen uit Leerdam met hun ouders en grootouders deze zomer genieten van een heuse kinderboerderij. Eind mei wordt het water en stroom aangelegd en dan kunnen de diertjes komen.” 

Er is de laatste maanden veel werk verricht om de kinderboerderij voor de zomer gereed te hebben. Zo staan er al goede hekken om het terrein, is er veel groen, waaronder een kruidentuin, aangeplant en er komen binnenkort camera’s te hangen. 

Verder is het bestuur van de kinderboerderij op zoek naar vrijwilligers die een handje willen helpen bij de verzorging van de dieren, het schoonmaken van de stallen en het onderhoud van de speelweide en natuurtuin. Wie het leuk vindt om met dieren, kinderen en groen om te gaan, kan zich aanmelden bij Ankie Bor, 06-53960990 of ankiebor@live.nl.

door Mimi van Rossem

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Workshop creatieve natuurfotografie bij Natuur- en vogelwacht Vijfheerenlanden Algemeen 24 mrt., 09:44
Afbeelding
Oranjevereniging Zijderveld bestaat 75 jaar en heeft volop activiteiten gepland Algemeen 23 mrt., 14:52
Afbeelding
Tegenvallende opschoondag in Hoef en Haag: 'Laten we niet hopen dat het de mensen minder interesseert' Algemeen 23 mrt., 13:00