Mantelzorger Govert-Jan plaatste een bedankbericht op social media na het afhalen van een lunchbox.
Mantelzorger Govert-Jan plaatste een bedankbericht op social media na het afhalen van een lunchbox. Foto: Aangeleverd

Wie in de gemeente Vijfheerenlanden verdienen mantelzorgwaardering?

Algemeen 774 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De gemeente Vijfheerenlanden waardeert mantelzorgers voor de zorg die zij geven aan een naaste. Meerdere keren in het jaar krijgen zij bijvoorbeeld een boeken- of bloemenbon, een lunch op locatie of workshop ter ontspanning.

Deze waarderingen zijn grotendeels georganiseerd in samenwerking met lokale ondernemers. Mantelzorger en deze (en andere) blijken van waardering ook ontvangen? Inschrijven kan bij Mantelzorg VHL. 

Een mantelzorger is een persoon die een partner, kind of ander familielid, vriend(in) of buur ondersteunt. 

Mantelzorgers zorgen vaak voor een langere tijd en onbetaald voor een familielid of bekende die hulp nodig heeft. Meestal gaat het om zorg voor naasten met een ziekte, een fysieke, verstandelijke of (sociaal)psychische beperking of een hoge leeftijd.

Gaat degene voor wie gezorgd wordt naar een zorginstelling? Dan nemen professionele hulpverleners een deel van de zorg over. Mantelzorg blijft daarbij nodig, ook al verandert de rol. Ook dan komen mantelzorgers in aanmerking voor de mantelzorgwaardering.

Inschrijven als mantelzorger bij Mantelzorg VHL
Mantelzorg VHL zorgt er in opdracht van de gemeente Vijfheerenlanden (onderdeel van Welzijn Vianen en SamenDoen) voor dat mantelzorgers de mantelzorgwaardering ontvangen. Mantelzorgers kunnen zich bij Mantelzorg VHL inschrijven via: www.samendoen.expert/inschrijven-mantelzorger.

Mantelzorg VHL houdt mantelzorgers vervolgens op de hoogte van de waarderingsmomenten én het ondersteuningsaanbod van Mantelzorg VHL. Mantelzorgers die al ingeschreven zijn, hoeven niets te doen.

Kijk voor meer informatie over Mantelzorg VHL op: www.samendoen.expert/mantelzorg of bel naar Mantelzorg VHL, 0345-637363.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie