• Elise Temmick (derde van links) en haar team.
• Elise Temmick (derde van links) en haar team.

M3 Leerdam: ‘Persoonlijke aandacht staat centraal’

Algemeen 697 keer gelezen

LEERDAM • M3 was ooit bedoeld als jongerencentrum, maar kreeg in de zomer van 2020 een hele andere bestemming. Elise Temminck bundelde de krachten met een aantal andere zorgverleners en zette het gezondheidscentrum M3 op. Een plek waar diverse disciplines binnen de gezondheidszorg samen komen en waar de drempel laag moet zijn om er binnen te stappen.

Elise Temminck had al vanaf 2013 praktijk ‘FysioTemminck’ in Leerbroek, toen ze in 2017 besloot dat ze ook een praktijk in Leerdam wilde openen. Haar partner Marco Middelkoop is personal trainer en ze zagen mogelijkheden om hun specialisaties met elkaar te verbinden. 

Raakvlakken
Temminck: “Personal training en fysiotherapie hebben natuurlijk raakvlakken. Patiënten die bij mij uitbehandeld zijn en graag door willen sporten, kunnen bij Marco terecht. Niet iedereen gaat graag naar de sportschool. Mensen kunnen bij hem ook preventief sporten om blessures te voorkomen.”

Het idee was geboren en enkele jaren later kwam de gemeente met de optie om voormalig jongerencentrum M3 in gebruik te nemen. Met de bouw van de wijk ‘Broekgraaf’ een mooie kans voor Temminck. Ze besluit diverse andere zorgverleners te benaderen om zich ook in het pand te vestigen. 

Temminck: “Er zitten hier inmiddels huisartsen, een bekkenfysiotherapeut, diëtisten, verloskundigen, een logopedist en een podoloog. Het feit dat we met zijn allen onder één dak zitten maakt dat we patiënten makkelijk naar elkaar kunnen doorverwijzen en dat we kunnen overleggen over de behandeling.” 

Persoonlijke aandacht
Persoonlijke aandacht staat centraal in de praktijk van Temminck: “We nemen de tijd voor iedere patiënt en geven iedereen de aandacht die hij of zij verdient. We hebben nu een team van vier fysiotherapeuten met ieder hun eigen specialismen binnen de fysio- , manuele- en oedeem therapie. Mensen kunnen daarnaast bij ons terecht voor orthopedische- (na bijvoorbeeld knie- heup- of schouderoperatie) of covid-19 revalidatie. Ook kunnen we dry needling of medical taping inzetten als ondersteuning binnen de behandelingen.”

Door de bouw van de nieuwe wijk rekent Elise Temminck nog op groei de komende jaren. Toch is groei geen doel op zich: “Kwaliteit staat bovenaan. Ik wil iedereen de persoonlijke aandacht blijven schenken die nodig is.” 

Meer informatie: www.fysiotemminck.nl.

Gertjan den Ouden

Redacteur Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Workshop creatieve natuurfotografie bij Natuur- en vogelwacht Vijfheerenlanden Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Oranjevereniging Zijderveld bestaat 75 jaar en heeft volop activiteiten gepland Algemeen 23 mrt., 14:52
Afbeelding
Tegenvallende opschoondag in Hoef en Haag: 'Laten we niet hopen dat het de mensen minder interesseert' Algemeen 23 mrt., 13:00