Afbeelding
Foto: HJMARKS

Laatste Paardenmarktlitho’s Paardenmarkt Vianen te koop

Algemeen 231 keer gelezen

VIANEN • Het Paardenmarktcomité van Vianen heeft nog een aantal litho’s van Jeroen Hermkens in de verkoop.

Op woensdag 13 oktober was het 750 jaar geleden dat de eerste Paardenmarkt in Vianen werd gehouden. Op verzoek van het Boazbank Beheersfonds heeft de Utrechtse lithograaf en schilder Jeroen Hermkens 100 litho’s gemaakt ter ere van deze historische mijlpaal. 

De Boazbank steunt projecten op het gebied van kunst, cultuur en maatschappij in de regio. De Boazbank heeft de litho’s aan het bestuur van de Paardenmarkt geschonken. Elke litho is genummerd en gesigneerd door de kunstenaar en ingelijst door Fotostudio Marks. 

“Alle kopers zijn natuurlijk heel enthousiast”, aldus het Paardenmarktcomité. “Zij werden geraakt door de kleuren en de stijl van de kunstenaar. Er is niet één type koper aan te wijzen. Ze komen zelfs van buiten Vianen en zij blijken dan goede herinneringen te hebben aan de Paardenmarkt. Of het zijn families die de litho cadeau doen aan hun ouders of bedrijven die de litho bij een afscheid of jubileum geven aan hun werknemers.”

Jeroen Hermkens is een bekend en gevierd kunstenaar met een zeer herkenbare eigen stijl. Voor zijn grote litho’s ontving hij in 1996 de Nederlandse Grafiekprijs en in 2006 werd hij uitgeroepen tot Nederlands kunstenaar van het jaar. Zijn werken zijn te zien op exposities in binnen- en buitenland. Een serie van zijn litho’s werd in 2013 opgenomen in de collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam.

“We hopen in deze decembermaand een eindsprint te maken met Sinterklaas en Kerstmis in zicht. Met de opbrengst willen we volgend jaar extra activiteiten ondernemen tijdens de 751e Paardenmarkt”, aldus het Paardenmarktcomité. 

De litho is tentoongesteld in het Stedelijk Museum Vianen en in de winkel van Bij Dirks’ op Voorstraat 20. De litho kost 250 euro, inclusief passe-partout en lijst van 50 x 60 cm, en is te bestellen via vrienden@paardenmarktvianen.nl.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie