Wethouder Kamstra opent de padelbanen bij TCL.
Wethouder Kamstra opent de padelbanen bij TCL. Foto: Mimi van Rossem

Padelbanen bij Tennis Club Leerdam geopend

Algemeen 650 keer gelezen

LEERDAM • Trots stonden de jeugdleden Esmee Hol en Nadine Laponder met een grote rode strik in hun handen bij de entree van de Padelbanen te wachten totdat wethouder Tirtsa Kamstra deze zou doorknippen.

Met het doorknippen van het rode lint heeft Kamstra de opvallende moderne banen met glazen wanden en blauwe vloer officieel geopend. 

“De komst van deze banen betekende wel dat er één tennisbaan moest worden opgeofferd, maar daar kregen wij wel twee Padelbanen voor terug”, vertelt bestuurder Loes van Ruijven-van Leeuwen. Met de komst van deze banen speelt de tennis club in op de huidige vraag. 

Steeds meer mensen spelen Padel, een mix van tennis en squash. De TCL hoopt dat met de komst van deze banen er meer mensen lid worden van de tennisclub. 

Sociale cohesie
De aanleg van deze banen, die ruim 200.000 euro kostten, is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Vijfheerenlanden die zestig procent van de aanlegkosten voor haar rekening nam. Twintig procent is betaald door de overheid en twintig procent door de TCL zelf.

Wethouder Kamstra benadrukte dat de gemeente sport zeer belangrijk vindt. Tijdens het lint doorknippen merkte zij op: “Buiten het sporten om is een sportvereniging ook de plek waar mensen elkaar ontmoeten en op een fijne manier werken aan hun gezondheid. Sporten draagt zeker bij aan de sociale cohesie.” 

Verder liet Kamstra weten dat het nieuwe Gemeentelijke Sportbeleidsplan dat in de maak is enige vertraging heeft opgelopen. Zij hoopt het beleidsplan na de verkiezingen naar de raad te kunnen sturen. 

De TCL beschikt na de aanleg van de Padelbanen over vijf tennisbanen met kunstgras en twee Padelbanen met kunstgras. 

Vanwege de coronamaatregelen konden er weinig mensen bij de opening aanwezig zijn, maar Van Ruijven hoopt dat volgend jaar, wanneer de TCL 55 jaar bestaat, alsnog de opening van deze bijzondere banen groots te vieren.

door Mimi van Rossem

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Oranjevereniging Zijderveld bestaat 75 jaar en heeft volop activiteiten gepland Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Tegenvallende opschoondag in Hoef en Haag: 'Laten we niet hopen dat het de mensen minder interesseert' Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Broekgraaf Leerdam volop in ontwikkeling: 'We hebben een mooie mix aan woningen, precies wat we willen' Algemeen 23 uur geleden