Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Najaarstransport vanuit Hagestein aangekomen in Reghin

Algemeen 322 keer gelezen

HAGESTEIN • Het bestuur van de Stichting Contacten Roemenië–Vianen streeft ernaar om jaarlijks twee transporten te organiseren. Dit is meestal in evenwicht met de ontvangen goederen en de financiële mogelijkheden van de Stichting.

Na het zomertransport 2021 zijn er door de inwoners van Vianen echter dermate veel goederen ingeleverd dat de (beperkte) opslagruimte tjokvol zat. Goede raad is duur, daarom heeft het bestuur van de stichting stappen ondernomen om op korte termijn nog een transport richting Reghin in Roemenië te organiseren.

Snel schakelen
Een aantal jaren geleden is er in oktober ook een najaarstransport georganiseerd, waarbij de ervaring is opgedaan, dat het lossen in Roemenië moest geschieden bij een temperatuur van –20 ° Celsius, een moeizame en vooral zeer koude bedoeling. Door Sjaak van der Leij,  voorzitter van de stichting, is daarom contact opgenomen met Peter Schüller in Reghin, die instemde met een derde transport, maar dan wel graag op korte termijn want het weer kan zo maar omslaan.

Contacten met de vaste vervoerder leverde op, dat er op dinsdag 16 november een extra grote vrachtwagen beschikbaar zou zijn. “Snel schakelen was dus geboden” zo vertelt Sjaak van der Leij en dat betekende, dat er, op zeer korte termijn, mankracht en een heftruck georganiseerd moesten worden en dat de bijbehorende papieren (draaiboek, paklijsten, verklaringen) in orde gemaakt werden. 

Na de inventarisatie van de goederen en het bestellen van een heftruck bij de fa. Deij uit Vianen stond de laadploeg op dinsdagochtend half acht gereed om de truck met oplegger te gaan laden. Na wat tegenslagen stond woensdag 17 november uiteindelijk de vervangende truck met oplegger voor de loods. 

Het magazijnteam had door de ontstane vertraging wel alle gelegenheid om alles klaar te zetten, zodat het laadteam bestaande uit Dik Baars, Jos Vroege, Jan van Beek en Sjaak van der Leij, aangevuld met Jan de Wit en Thomas van der Plas en met hulp van de Roemeense chauffeur Vasile Nuber, met gezwinde spoed aan de slag kon om de vrachtwagen te laden. 

Bij het invallen van de duisternis was de klus geklaard en konden de deuren van de oplegger worden gesloten. Moe, maar voldaan ging vervolgens iedereen naar zijn huis; de chauffeur bleef – in verband met het rijtijdenbesluit – nog een paar uur slapen in zijn truck in Hagestein om donderdagmorgen rond vier uur te vertrekken naar Roemenië.

Volgens planning is de vrachtwagen in het weekend in Reghin aankomen en op maandag in Reghin gelost. In de loop van afgelopen week heeft vervolgens de verdeling over de verschillende projecten plaats gevonden.

Inzameling
Gelet op de nog steeds tegenkomende nood en armoede in Roemenië – die nog wordt verergerd door de Coronapandemie, heeft de stichting het vaste voornemen om door te gaan met de transporten.

Zoals gebruikelijk is er ook deze maand op de laatste zaterdag van de maand een inzameling gepland. Zaterdag 27 november tussen 10:00-12:00 uur kunnen goederen weer gebracht worden naar de loods aan de Lange Dreef 22 in Hagestein. Hier staat ook een collectebus gereed, waarin een bedrag ter bestrijding van de transportkosten gedeponeerd kan worden. 

Het is ook mogelijk een gift te storten op bankrekeningnummer NL06 INGB 0000 0375 48 tnv Stichting Contacten Roemenië–Vianen.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Tegenvallende opschoondag in Hoef en Haag: 'Laten we niet hopen dat het de mensen minder interesseert' Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Broekgraaf Leerdam volop in ontwikkeling: 'We hebben een mooie mix aan woningen, precies wat we willen' Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Dit jaar nog 150 vluchtelingen opgevangen in Vijfheerenlanden; onderzoek naar geschikte locaties voor de zomer afgerond Algemeen 22 mrt., 10:07