• Meet Me: bijeenkomsten voor christenen tussen 25 en 45.
• Meet Me: bijeenkomsten voor christenen tussen 25 en 45. Foto: Stockfoto

Eerste ‘Meet Me’ in gemeente Vijfheerenlanden op 11 september

Algemeen 1.734 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Meet Me is een nieuw initiatief in de regio Vijfheerenlanden, Alblasserwaard en omstreken dat in september van start gaat.

Het idee is ontstaan vanuit de gedachte dat christenen behoefte hebben aan contact met andere christelijke leeftijdsgenoten. Bij Meet Me gaat het om ontmoeting, gezelligheid en verbinding. Meet Me is bedoeld voor christenen (en randkerkelijken) tussen de 25 en 45 jaar.

Het belangrijkste doel van de Meet Me bijeenkomsten is om een platform te bieden waarbij men in contact kan komen met christelijke leeftijdsgenoten, zo laat Petra, drijvende kracht achter de bijeenkomsten, weten. “Voor bijvoorbeeld een keer een gezellige dag, een goed gesprek of om vriendschappen te sluiten.” 

In eerste instantie zullen er vooral op zaterdag activiteiten plaats gaan vinden, maar een wandel- of fietstocht, ‘s avonds een terrasje pakken of last minute op natuurijs schaatsen kan natuurlijk ook op een andere dag, zegt Petra. 

“Het idee is wel dat er elke een à twee maanden een activiteit georganiseerd gaat worden. Daarnaast ontstaan er in de loop van de tijd misschien wel spontane kleine bijeenkomsten als men bijvoorbeeld via social media contact heeft met elkaar.”

Leuke dingen doen
Het opzetten van bijeenkomsten voor christenen in een wijde regio en in de genoemde leeftijdsgroep doet Petra niet voor niets. Ze merkt zelf dat het voor alleengaanden soms lastig is om leuke dingen met iemand te gaan doen.

“Binnen een kerkelijke gemeente iets voor alleengaanden opzetten is nog niet zo eenvoudig, die doelgroep is vrij klein in een afzonderlijke kerk. En het moet dan ook maar net klikken met andere alleengaanden. De ene alleengaande kan ook weer een hele andere achtergrond hebben dan de andere. Daarom denk ik ook dat er wel behoefte is aan iets als Meet Me. In Vijfheerenlanden en de Alblasserwaard is er, voor zover ik weet, geen soortgelijk initiatief. Daarom heb ik zelf het initiatief genomen om iets op te starten.” 

Overigens zijn ook mensen die wel een relatie hebben van harte welkom bij de groep. “Het kan ook zijn dat je partner andere interesses heeft dan jij of je eens van gedachten wilt wisselen met anderen. Kom gerust eens over iets praten wat jou bezig houdt, maar dat niet in de belevingswereld van je vrienden valt.”

De eerste Meet Me bijeenkomst zal bestaan uit een barbecue en wordt gehouden op zaterdag 11 september vanaf 17:00 uur in Schoonrewoerd. Opgeven kan tot en met 7 september via het invulformulier op meetmevijf.jouwweb.nl. Meer informatie of inschrijven voor de mailinglist en zo op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van Meet Me? Mail dan naar:  meetmevijfheerenlanden@gmail.com. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Politie ter plaatse aan Energieweg in Leerdam 112 30 nov., 09:12
Afbeelding
Vrijwilligers knappen fietsen op voor het goede doel in Vianen: “Op zoek naar versterking uit Vijfheerenlanden" Nieuws 29 nov., 20:00
Afbeelding
Stichting Lekraad Ameide: 'De stem van Ameide, Tienhoven aan de Lek en Sluis meer kracht geven' Nieuws 29 nov., 17:12