Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Joshua Stigter 1600e lid hsv De Snoek

Algemeen 276 keer gelezen

LEERDAM • De zevenjarige Joshua Stigter meldde zich vorige week aan als 1600e lid van de Leerdamse hengelaarsvereniging De Snoek. Hij heeft gelijk aan een viswedstrijd deelgenomen.

Vorig jaar maakte de vereniging een stormachtige ontwikkeling mee. Er kwamen een paar honderd nieuwe leden bij. “Waarschijnlijk een reactie op de coronamaatregelen”, zegt voorzitter Kees Kool. “Vissen bleef immers wel mogelijk. Het is meestal juist goed om wat afstand van elkaar te houden.”

Daarnaast timmert De Snoek de laatste jaren aan de weg om het viswater in Leerdam te verbeteren. Ook dit kan een reden zijn om lid te worden. Dit jaar gaat de groei door, zij het wel in een lager tempo.

Uitdaging 

Nog nooit telde de vereniging zoveel leden. De uitdaging is om er voor te zorgen om deze leden vast te houden. Daarnaast hoopt het bestuur dat er bij deze nieuwe leden vrijwilligers zijn. Diverse commissies kunnen nog mensen gebruiken. 

Kool: “Een gevolg van deze groei is dat de botenhaven geheel vol ligt. Een aantal jaren geleden waren er nog lege ligplaatsen, echter op dit moment is er een flinke wachtlijst. Wanneer je nu op de wachtlijst komt zal je zeker een jaar of vier geduld moeten hebben.”

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden