• Monique helpt mensen in haar praktijk om dichter bij zichzelf te staan.
• Monique helpt mensen in haar praktijk om dichter bij zichzelf te staan.

'Feel Energy' van start in Hoef en Haag

Algemeen 316 keer gelezen

HOEF EN HAAG • Aan de 1ste Graaf van Hollanddijk in het Dorpshart in Hoef en Haag woont Monique Broekhuizen. Daar runt ze een praktijk aan huis voor energetische therapie: ‘Feel Energy’. 

Monique helpt mensen om dichter bij zichzelf te staan door meer bewust van zichzelf te zijn. Klachten als vermoeidheid, corona-/stress en burn-out, maar ook omgaan met hooggevoeligheid bij volwassenen en kinderen, komen in haar praktijk voor.

Jarenlang heeft Monique zelf de lat te hoog gelegd en aan alle verwachtingen van haar omgeving willen voldoen. Uiteindelijk kwam ook bij haar de welbekende druppel die de emmer deed overlopen en kwam een burn-out in zicht. 

Dankzij die periode heeft Monique wel de keuze gemaakt om de opleiding tot energetisch therapeut te gaan volgen. 

“Uit zo’n periode kan dus ook iets goeds komen”, zegt de therapeute die dankzij haar hobbelige reis nu haar eigen kennis en ervaring mee kan nemen in haar werk als geregistreerd energetisch therapeut.

Energiebalans
In haar praktijk ‘Feel Energy’ helpt Monique mannen en vrouwen om bewuster te worden van zichzelf, de keuzes en de gevolgen daarvan.

“Energetische therapie stelt je in staat om vaste patronen, die niet goed voor je zijn, te doorbreken om zo jouw energiebalans te stabiliseren. Mijn aanpak is ‘down to earth’ en niet zweverig. De combinatie van eerst het coaching- gesprek en daarna de energetische behandeling zorgt juist voor de verbinding tussen je hoofd en je lichaam.” 

Monique is praktisch ingesteld, ze reikt haar cliënten de juiste tools en handvatten aan, die zij zelf kunnen inzetten om lichaam en geest weer in balans te brengen. 

“Cliënten weer terug in hun eigen kracht zetten, vind ik het mooiste wat je kunt doen. Het is mooi om te zien hoe iemand zichtbaar verandert.”

Hooggevoelig
Door haar eerdere ervaringen op werkgebied, onder andere verschillende functies in (online) marketing, weet Monique als geen ander waar mensen tegenaan kunnen lopen.

“Zeker als je een hooggevoelig persoon bent, wat absoluut geen last hoeft te zijn. Ik kan echter wel helpen met de bewustwording van hooggevoeligheid, zodat dit een kracht wordt.” 

Monique legt uit dat eigenlijk overal en alles energie is. 

“Van je lichaam tot je omgeving. Energie is fysiek en mentaal voelbaar. De energiebanen in je lichaam kunnen blokkeren, waardoor je klachten of zelfs fysieke pijnen ervaart. Energetische therapie voegt energie toe aan je lichaam, of vermindert dit, met de intentie om je energiebanen te herstellen en je zelfgenezend vermogen te activeren.

Kinderen zijn ook welkom in de praktijk, onder de noemer ‘Energetische Kindertherapie’. Hooggevoelige kinderen kunnen veel last hebben van te veel prikkels. Dit kan op verschillende manieren tot uiting komen: van overschreeuwen tot terugtrekken. Monique helpt de kinderen en hun ouders graag: ook aan hen worden bruikbare tools en handvatten aangereikt.

Meer informatie is te vinden op de website van Feel Energy: https://feelenergy.nl/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie