Afbeelding
Foto: Peter van Meurs

Zestig equipes rijden Glasstad Classic Car Rally

Algemeen 476 keer gelezen

LEERDAM • Onder een stralende zon gingen zaterdag weer zo'n zestig equipes van start in de Glasstad Classic Car Rally van Lions Club Leerdam.

Iedere auto die ouder is dan 25 jaar, cabrio is of als sportauto kan worden aangemerkt kan aan de race deelnemen. Dit jaar reden onder andere een vooroorlogse Alvis en diverse open Rolls Royces mee. In deze regelmatigheidsrit, waar de deelnemers met behulp van diverse kaartleessystemen hun klassiekers door de prachtige omgeving sturen, wordt veel van de navigatiekunde van deelnemers gevraagd. 

Dit jaar werden onder andere Tiel en Buren aangedaan tijdens de rit die door de Betuwe en Vijfheerenlanden liep. Veel deelnemers zien de rit als een leuke voorbereiding op langere rally's zoals de Mille Miglia of de Tulpenrally. Tegelijkertijd is de glasstadrally voor de inwoners van Leerdam en omstreken een geweldige manier de schoonheid van hun gemeente en omliggende gebieden weer eens op een heel andere manier te ervaren.

Visscher autogroep
Als trotse sponsor van het evenement had Visscher autogroep in Tiel een tussenstop verzorgd. Op de weg ernaartoe kon verder door de deelnemers door een traditioneel aangeklede garage worden gereden waar de klassieke auto's in hun oorspronkelijke setting in sepia werden gefotografeerd en diverse pitstop werkzaamheden werden uitgevoerd. Op de achtergrond stonden talloze klassiekers om het plaatje helemaal compleet te maken.

Mooie glasprijzen
Zoals ieder jaar had Bernard Heezen speciaal voor de winnaars weer Unica's vervaardigd. Een ervan mocht dit jaar uitgereikt worden aan de equipe die tweede werd. Vorig jaar werden zij nog eerste, maar de hoge klassering was toch een geweldige opsteker. Na een jaar vol ziekenhuis bezoek en chemokuren was deze rit voor de navigator weer een eerste uitje. Dan ook nog tweede worden is natuurlijk een geweldige overwinning die misschien nog zoeter smaakt dan 'gewoon winnen'. 

Project fietsmaatjes
Alle opbrengsten van de rally van dit jaar zijn voor het project fietsmaatjes. Circa twaalf procent van de Nederlandse bevolking heeft een beperking in bewegen, horen, zien of cognitieve vaardigheden. Ze missen daardoor beweging, contacten, zingevende activiteiten, zijn soms eenzaam of hebben een negatief zelfbeeld.

Het project fietsmaatjes is een mooi initiatief waardoor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen met behulp van vrijwilligers toch regelmatig een 1 tot 3 uur durende fietstocht kunnen maken. Dit middels een duofiets met elektrische ondersteuning. Deze fietsen zijn echter erg duur. De aanschaf van deze apparaten wordt daarom door de Lions ondersteund. 

Op naar 17
Volgend jaar wordt natuurlijk de zeventiende editie verreden. Die vindt plaats op 20 september en de eerste equipes hebben zich al weer ingeschreven. Dat inschrijven kan via www.gccr.nl
 

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden