Afbeelding
Foto: Stockfoto

Voorbereidingen voor hennepkwekerij aangetroffen in gemeente Vijfheerenlanden

112 1.464 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • In de gemeente Vijfheerenlanden zijn in een pand materialen aangetroffen waaruit valt af te leiden dat er voorbereidingen werden getroffen voor het opzetten van een grootschalige hennepkwekerij.

De gemeente Vijfheerenlanden heeft, in samenwerking met de Omgevingsdienst Utrecht, Stedin en de politie, dinsdag opnieuw een grote controle georganiseerd. In totaal controleerde de gemeente op 23 november elf panden en bedrijven op mogelijke overtredingen. 

Hierbij werd in één van de gecontroleerde panden een grote voorraad aan materialen aangetroffen die gerelateerd zijn aan de voorbereidingshandelingen voor een hennepkwekerij.

Voorbereiding hennepkwekerij        
Sinds 1 maart 2015 is het voorbereiden van hennepteelt strafbaar (artikel 11a van de Opiumwet). Dus ook als de politie of gemeente enkel een hennepkwekerij aantreft zonder de bijbehorende hennepplanten kan er sprake zijn van strafbaar handelen.

De politie onderzoekt de zaak van het gecontroleerde pand strafrechtelijk. De gemeente handelt het bestuursrechtelijk af. 

Milieuovertredingen
De gemeente doet de controles van bedrijven en panden om de omgeving, schoon, veilig en leefbaar te houden. Bij de controle kijkt de gemeente onder meer naar milieuvoorschriften, bedrijfsvoorraad, brandveiligheid, gebruik van elektriciteit en diverse criminele activiteiten.

Naast de aangetroffen voorbereidingen voor een hennepkwekerij werden bij vier andere bedrijven kleine overtredingen geconstateerd op de milieuvoorschriften. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om geluid, energie, afvalstoffen, lucht en bodem. 

Bij de overige panden was alles in orde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Workshop creatieve natuurfotografie bij Natuur- en vogelwacht Vijfheerenlanden Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Oranjevereniging Zijderveld bestaat 75 jaar en heeft volop activiteiten gepland Algemeen 23 mrt., 14:52
Afbeelding
Tegenvallende opschoondag in Hoef en Haag: 'Laten we niet hopen dat het de mensen minder interesseert' Algemeen 23 mrt., 13:00