• Fabian Serrarens komt per direct de selectie van TEC versterken.
• Fabian Serrarens komt per direct de selectie van TEC versterken. Foto: TEC

Nieuwe spelers moeten TEC versterken

Sport 1.717 keer gelezen

TIEL • Fabian Serrarens, Anderson López en Abdelghani el Bachir tekenen contract bij TEC. De nieuw aangetrokken spelers willen resultaten boeken.

Fabian Serrarens komt per direct de selectie van TEC versterken. Ook Anderson López en Abdelghani el Bachir hebben een contract getekend en moeten de selectie van TEC dit seizoen verder verstevigen.

Met zo’n 225 wedstrijden en 56 goals in de Keukenkampioenschap, 27 wedstrijden en 7 goals in de Eredivisie én de nodige buitenlandse avonturen, haalt TEC met de 32-jarige Amsterdamse spits Fabian Serrarens de nodige ervaring in huis. 

Serrarens

Serrarens startte zijn voetballoopbaan in de jeugdopleiding van Zeeburgia, Ajax O18 & O19 en Jong NAC Breda, waarna hij in 2011 de overstap maakt naar Almere City. Na drie jaar verruilt hij Almere City voor Telstar, waar hij voor de nodige doelpunten zorgt. Hij speelt zich daarmee in de kijker van De Graafschap. Daar scoort Serrarens in 71 wedstrijden 23 doelpunten, waaronder een doelpunt tegen Feyenoord.

Vertrek naar Polen

In 2019 lokt het buitenland en vertrekt Fabian Serrarens naar Polen, waar hij een jaar de selectie van Arka Gdynia versterkt. Een jaar later keert hij terug en sluit hij zich aan bij de selectie van Roda JC Kerkrade. Een jaar later vertrekt hij naar Finland, naar regerend landskampioen HJK Helsinki.

Goed gesprek

Nu sluit Fabian Serrarens aan bij de selectie van TEC, waar hij direct gespeelgerechtigd is. “Na een goed gesprek met Hans van de Haar heb ik besloten om de overstap naar TEC te maken”, aldus Serrarens. “Dat ik binnen de selectie van TEC al verschillende jongens ken, speelde daar ook een rol bij. Ik kijk uit naar een mooi seizoen en mooie resultaten, waardoor we weer kunnen promoveren. Dat zou een mooie bekroning zijn op dit seizoen.”

Anderson Lopez

Met het aantrekken van Anderson Lopez kan TEC rekenen op een multifunctionele aanvaller. De 24-jarige jeugdinternational is op alle posities in de voorhoede inzetbaar. Aan het begin van zijn voetbalcarrière werd hij bij RVW uit Renkum gescout door Vitesse. 

Ajax

Daar speelt hij twee jaar in de jeugdopleiding, voordat Ajax hem naar Amsterdam haalt. Daar blijft hij vijf jaar en doorloopt hij de jeugdopleiding. Dan klopt AS Monaco bij Ajax aan en biedt Lopez een vijfjarig contract. AS Monaco verhuurt hem vervolgens aan Cercle Brugge. Na wat blessureleed keert Lopez terug naar Nederland, waar hij aansluit bij NEC 021. 

Blessure

Ook daar houdt een blessure Lopez enige tijd aan de kant, maar fit en hersteld sluit hij in maart 2022 aan bij GVVV. Deze zomer is Anderson Lopez aangesloten bij de selectie van TEC en kwam hij in de voorbereiding al tot scoren. Lopez over zijn overstap: “Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet en zet alles op alles om weer volop in vorm te komen, zodat ik veel minuten kan maken. Tot nu toe gaat het allemaal goed en heb ik het goed naar mijn zin. In de voorbereiding heb ik al kunnen laten zien wat ik huis heb. Ik heb wat goals gemaakt en ben belangrijk geweest voor het team. Dat wil ik doorzetten in de competitie, zodat we de club terug kunnen brengen naar de Tweede Divisie.”

In de kijker spelen

De 23-jarige Abdelghani el Bachir, geboren in Duiven, gaat ook met plezier bij TEC aan de slag: “Ondanks de opties die ik had om bij buitenlandse clubs te spelen, heb ik voor TEC gekozen. Ik wil voorlopig graag in Nederland zijn en me hier bij een mooie club weer in de kijker spelen. Tot dusver bevalt het me erg goed bij TEC en het voelt goed om hier te zijn. Ik werk er hard aan om weer op mijn eigen niveau te komen, omdat ik tijdens mijn verblijf in Amerika bij Seattle Sounders (MLS) jammer genoeg niet heb kunnen spelen. 

Het papierwerk kwam niet rond, dus dat betekende dat ik alleen het preseason mee heb kunnen draaien en zes maanden op hoog niveau heb kunnen trainen, maar ook dat ik jammer genoeg geen wedstrijden mocht spelen. Ik zet alles op alles om met behulp van ervaren trainers als Hans en Eric het wedstrijdritme weer terug te krijgen om zo een vaste plek in de basis te veroveren. Binnen het team hebben we veel kwaliteit en ervaring. We werken ook hard om dat te laten zien en resultaten te boeken.”

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app