De bal kan worden afgesloten met het kurkje en met het jaartal in de kerstboom worden gehangen.
De bal kan worden afgesloten met het kurkje en met het jaartal in de kerstboom worden gehangen. Foto: Alzheimer Nederland

Deel opbrengst kerstbal naar dementie-onderzoek

Algemeen 215 keer gelezen

REGIO • Op de website van Alzheimer Nederland is een herinneringen-kerstbal te bestellen. Een ieder kan zijn of haar kerstmoment met dierbaren deze feestdagen extra bijzonder maken, door de mooiste herinneringen van het afgelopen jaar op te schrijven én in deze bal te vereeuwigen. 

De glazen kerstbal met een diameter van acht centimeter zit in een doosje, samen met tien kleine kaartjes en elastiekjes. Zo kan een ieder met dierbaren de mooiste herinneringen van het afgelopen jaar delen, door ze op de kaartjes te schrijven. De kaartjes kunnen opgerold in de glazen bal worden gestopt.

De bal kan worden afgesloten met het kurkje en met het jaartal in de kerstboom worden gehangen. Zo wordt het een hele persoonlijke kerstbal, waarmee iedere Kerst de herinneringen van 2021 opnieuw kunnen worden beleefd.

Hard nodig
Het bedrag dat naar Alzheimer Nederland gaat is hard nodig voor onderzoek naar dementie, want één op de vijf mensen krijgt dementie. Alleen door meer onderzoek kan dementie wellicht worden gestopt.

Karwei
De bijzondere kerstbal kost 7,95 euro, waarvan 3,50 euro naar Alzheimer Nederland gaat voor dementie-onderzoek. De bal is online (per twee) te koop bij Karwei én in de Karwei bouwmarkten in onder meer Tiel, Wijk bij Duurstede, Druten en Rhenen.

De herinneringen-kerstbal kan worden besteld via www.alzheimer-nederland.nl

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie