• Negentig procent van het parcours is onverhard.
• Negentig procent van het parcours is onverhard. Foto: Dudarev Mikhail/123RF.com

Kerkwijk Cross: klein, maar uitdagend

Sport 319 keer gelezen

KERKWIJK • Zaterdag 2 maart staat de Regio Bank Kerkwijk Cross weer op het programma. Bijzonder vanwege het offroad parcours en de mix van lopers 'pur sang' en voetballers. De opbrengst gaat naar de Roparun.

Eelco Noort is zo'n zes jaar betrokken bij deze loop, die de eerste jaren door het leven ging als de Boomgaardloop. "Dat was grappig, dan liep je lusjes over de paden tussen de fruitbomen. De bomen zijn echter gerooid, dus nu is het steeds afwachten of er maïs of grasland staat. De naam Kerkwijk Cross dekt in elk geval de lading", zegt Noort.

Bruggetjes
Het parcours gaat in elk geval altijd rond de hoofdvelden van voetbalvereniging Kerkwijk, en via bruggetjes die soms speciaal voor de gelegenheid worden aangelegd door de omliggende akkerbouwpercelen.

Uitdagend
Een rondje is een kilometer lang. "Daarvan is misschien honderd meter verhard, het is dus een echte cross. Dat maakt deze loop uitdagend, vooral omdat je vooraf niet weet wat de weersomstandigheden zijn. De Two Rivers Marathon lopen is makkelijker!" lacht Noort.

Voetballers
De inwoner van Kerkwijk heeft zowel hardlopen als voetbal als hobby's en is daarmee een goede bindende factor voor de Kerkwijk Cross. "We proberen zoveel mogelijk voetballers te motiveren mee te lopen. De cross is altijd in het carnavalsweekend, dan zijn er nooit wedstrijden. In plaats daarvan is hardlopen natuurlijk prima om je uithoudingsvermogen in stand te houden of verder op te bouwen. Een paar rondjes rennen voordat je je al dan niet in het carnavalsgeweld stort, lekker toch?"

Voetbalvereniging Kerkwijk stelt het sportcomplex beschikbaar, zodat deelnemers kunnen douchen en na afloop gezellig wat kunnen drinken in de kantine.

Roparun
Een extra reden voor Eelco Noort om zich in te zetten voor de Kerkwijk Cross, die Regio Bank Den Otter als hoofdsponsor heeft, is het goede doel dat eraan is gekoppeld. Het inschrijfgeld gaat via de Bommelerwaard Runners naar de Roparun, voor kankerpatiënten. "Aan het eind van de loop wordt het inschrijfgeld ter plekke in een envelop gestopt en overhandigd aan Gerard Bambacht van de Bommelerwaard Runners."

Praktische informatie
Inschrijven kan via de website, waar ook de route en achteraf de uitslagen te vinden zijn. Ter plekke een startbewijs kopen kan ook. De Regio Bank Kerkwijk Cross start om 14:15 uur met de jongste deelnemers, die afhankelijk van hun leeftijd één, twee of drie rondjes van een kilometerlopen. Voor de deelnemers vanaf zestien jaar is de keuze vier, zes of acht rondjes. Deelnemers tot en met vijftien jaar betalen 2,50 euro, de senioren 5,00 euro.

www.kerkwijkcross.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden