Afbeelding
Archieffoto: Lya Cattel

Singelcross op zondag 4 februari

Sport 401 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Wethouder Han Looijen geeft zondag 4 februari het startsein voor de zevende editie van de Singelcross en de vierde Kids'Cross.

De organisatie van het evenement is voor de zesde keer in handen van de Zaltbommel DutchRunners.

De Singelcross is een schitterende, uitdagende crossloop over een parcours van 3,2 kilometer, dat wordt uitgezet over de Singelwal en langs de kanonnen van Zaltbommel. Het onverharde parcours met een maximum aan hoogtemeters kan een, twee of drie keer gelopen worden.

De start is zoals altijd in de zogenaamde Kindertuin. Elke afstand start apart. Er zal een heuse tijdregistratie aanwezig zijn. De Singelcross is voor jong en oud toegankelijk.

Cambium
De sportklassen van het Cambium zullen met een maximum van 200(!) leerlingen deelnemen, herkenbaar aan hun blauwe shirts. Het aantal deelnemers voor de Singelcross is 500. Voorafgaand aan de Singelcross wordt er voor de jongste deelnemers (tussen de 6 en 12 jaar) de Kids'Cross georganiseerd.

Ook de Kids'Cross start in de Kindertuin en is voor de 700 meter om 10:20 en voor de 1400 meter om 10:30 uur. Maximaal 150 kinderen kunnen hieraan deelnemen.

Verkennen
Op zondag 14 januari zal er een verkenningsronde van de Singelcross worden gelopen. Start is om 09:00 uur in de Kindertuin. Aanmelden of vragen via contact@singelcross.nl. Op woensdagmiddag 24 januari om 15:00 uur is er de Kids'Cross-clinic, waarbij het parcours voor de kinderen wordt verkend. Aanmelden of vragen via contact@singelcross.nl.

Inschrijven voor beide lopen kan alleen vooraf, tot en met 11 januari via de website.

http://www.singelcross.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden