• Jesse Vriend sprintte met overmacht naar de zege.
• Jesse Vriend sprintte met overmacht naar de zege. Foto: Michel Pichot du Plessis

Jesse Vriend sprint overtuigend naar eerste seizoenszege Team Stehmann

Sport 171 keer gelezen

DEN HAAG - Hij liet even op zich wachten, maar zaterdag was er dan toch de eerste overwinning van het seizoen voor Team Stehmann. Jesse Vriend kreeg loon naar werken; hij sprintte in Den Haag op overtuigende wijze naar zijn allereerste zege in het beloftepeloton.

Op ijsbaan De Uithof stond zaterdag de achtste wedstrijd in de strijd om de KPN Marathon Cup op het programma. Nadat Jesse Vriend vorige week een vierde plaats had behaald in Deventer, was het ook zaterdag voor de Team Stehmann-rijders zaak om ervoor te zorgen dat hij in de voorste gelederen kon plaatsnemen. Dat deden zij met verve.

In een wedstrijd waarin tal van aanvallen strandde, verschafte Vriend zich in de slotfase de perfecte uitgangspositie voor de sprint. In de laatste bocht reed de rijder uit Hoogkarspel sterk naar voren en spurtte vervolgens pijlsnel richting de meet. Met overmacht won hij de eindsprint, waarmee zijn eerste zege ooit een feit was.

Ontlading

Voor de ploeg van Mario Donker en van hoofdsponsor Stehmann Sport uit Zaltbommel was de dagwinst in Den Haag de eerste overwinning van het seizoen, wat als vanzelfsprekend een diktevreden ploegleider tot gevolg had: "Dit is mooi, echt supermooi. We wisten dat het erin zat, maar het moet er dan ook uit komen en da's een ander verhaal. Hij rijdt de laatste weken heel constant en verdient het echt. Hij rijdt keurig en attent, verzuimt niet om een gaatje dicht te rijden en is heel erg blij om bij ons te rijden. Dat geeft hij ook iedere keer opnieuw aan. Het is niet vanzelfsprekend dat het zo gaat. We zijn er allemaal heel blij mee dat het vandaag zo is uitgepakt. De ontlading is enorm groot. Dit is een geweldige opsteker, waar we als team een enorme impuls en een heel goed gevoel aan over houden. Als je met de winst naar huis gaat, doet dat heel veel, met ons allemaal. We zijn hartstikke blij en hartstikke trots dat we volgende week in Breda in het witte pak mogen gaan rijden."

Stramien

Door de overwinning schuift Vriend op naar de tweede plaats in het jongerenklassement. Aangezien de leider in dat klassement tevens de leider in het algemeen klassement is, mag de Team Stehmann-rijder de thuiswedstrijd van komende zaterdag in Breda aanvangen in het witte jongerenpak.

Die uitgangspositie zou kunnen verleiden tot het wijzigen van het strijdplan, maar dat is volgens Donker geenszins de bedoeling: "We gaan het wit proberen te verdedigen, maar we gaan echt niet veranderen. We beginnen net te slagen in ons plannetje en dan zou je dat nu om moeten gooien? Dat wil ik niet, moeten we ook echt niet doen. We zijn vanaf het begin af aan een bepaald stramien gaan aanhouden en dat moeten we doortrekken. Het vertrouwen is terug. Dat heeft een trajectje nodig en nu begint dat er in te sluipen. Ik zag in Den Haag goeie dingen; er werd gereden volgens de afspraken die we vijf weken geleden hebben gemaakt. Na de wedstrijd hebben we uitgesproken dat we niks moeten gaan aanpassen en daar was iedereen het gelukkig ook roerend mee eens."

In Den Haag moest Arjen van der Kieft de strijd tot zijn spijt vroegtijdig staken. Na 35 ronden stapte de rijder uit Wormerveer uit de wedstrijd. Hugo Heijnen, Roel van der Stelt en Robbert Mekelenkamp reden de volledige honderd ronden wel uit. Mekelenkamp, voorheen woonachtig in Almkerk, tegenwoordig Oostwold, eindigde als 48e. Van der Stelt finishte vlak voor hem. De rijder uit Genderen werd 47e. Heijnen beëindigde de wedstrijd met een plaats in de top-dertig. De 29e plaats viel de ervaren Boxmeerder ten deel.

Midweeks wordt op FlevoNice in Biddinghuizen nog een belangrijke wedstrijd om de rankingpunten verreden, alvorens zaterdag de thuisrace van Team Stehmann in Breda op het programma staat. Die wedstrijd is eveneens de laatste van 2017 en het gehele team hoopt dan ook op veel support wanneer zij op de Optisport Kunstijsbaan met man en macht het witte jongerenpak gaan verdedigen.

Martin van Hemert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden