Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
Foto: Stockfoto 123RF

Omwonenden: ‘Parkeeroverlast Weverstraat Ophemert onacceptabel’

  •   keer gelezen

OPHEMERT • Bewoners van de Weverstraat in Ophemert ondervinden al geruime tijd enorme parkeeroverlast van het rijdend materieel en auto’s van een plaatselijk grondverzetbedrijf. Ze doen hun beklag in een brief aan het college van West Betuwe. 

“Zowel de auto’s van de personeelsleden als het rijdend materieel wordt zeven dagen per week overal in de straat geparkeerd. Er wordt met groot en klein materieel geparkeerd op de weg, de stoep, voor brandkranen en vlak bij de inritten van de bewoners. Ook op zondag laat men het rijdend materieel gewoon in de straat staan, terwijl het personeel met de auto naar huis gaat.”

Levensgevaarlijk
De Weverstraat is een hoofdader in het dorp, waar veel schoolverkeer doorheen gaat.  ”Wij hoeven niet uit te leggen hoe gevaarlijk deze situatie is voor de schoolgaande kinderen. Bij het uitrijden vanaf de in/uitrit hebben de bewoners vaak geen uitzicht op het rijdende en fietsende verkeer wat levensgevaarlijke situaties veroorzaakt.”

Situatie verergert
De bewoners zeggen al diverse gesprekken te hebben gevoerd met de eigenaar van het bedrijf. “Maar deze geeft aan dat hij zijn auto’s ook ergens kwijt moet.” Binnenkort zal de situatie alleen nog maar verergeren omdat ook de oudste zoon binnenkort met zijn bedrijf intrekt in het pand van het grondverzetbedrijf aan de Weverstraat. Dit bedrijf brengt 13 extra personeelsleden en 13 auto’s mee naar Ophemert. “Dit kan volgens ons vergunnings-technisch helemaal niet.”

Onacceptabel
De bewoners vinden de situatie onacceptabel. “Het lijkt wel of we op een industrieterrein wonen. Zes dagen per week beginnen de werkzaamheden tussen 5 en 6 uur in de morgen, met zwaar materieel. Een onhoudbare situatie. Het woongenot, leefbaarheid en veiligheid in de Weverstraat zijn momenteel compleet verdwenen voor de bewoners.”

De bewoners willen op korte termijn een onderhoud met het college. 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten