• Cees Hazekamp van stichting Hagestein Vitaal won de prijs in de categorie buurt.
• Cees Hazekamp van stichting Hagestein Vitaal won de prijs in de categorie buurt. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Fikse geldbedragen voor winnaars ideeënwedstrijd Afscheidscadeau

Algemeen 958 keer gelezen

VIANEN • Dorpshuis De Biezen, Stichting de Iris, initiatiefnemer Maike Mossel van het Speelkasteel in Amaliasein en Hagestein Vitaal zijn donderdagmiddag tijdens de laatste buitengewone raadsvergadering in Vianen de winnaars geworden van ideeënwedstrijden Afscheidscadeau Vianen. 

Inwoners konden dit najaar een projectidee indienen dat ten goede komt aan de gemeenschap.  De gemeenteraad boog zich in vier raadswerkgroepen over de ideeën in de categorieën sport, cultuur, buurt en zorg. Zij selecteerden elk drie projecten. Deze genomineerden deden via een filmpje op www.vianen.nl een oproep om op hen te stemmen. Inwoners konden in elke categorie stemmen op zijn of haar favoriete project.

De hoofdprijs in elke categorie was een geldbedrag van 7500 euro, de tweede prijs een geldbedrag van 5000 euro en de derde prijs een geldbedrag van 2500 euro.

In de categorie buurt won de ontmoetingsruimte in dorpshuis De Biezen, ingediend door Hagestein Vitaal, € 7.500, de met kerst verlichte poorten, aangevraagd door Kerst in de Vrijstad, kreeg € 5.000 en Hof van Brederode won € 2.500 voor de zo gewenste tuinbanken.

In de categorie sport kwam de duofiets voor Stichting De Iris als winnaar uit de bus. Zij wonnen € 7.500. De hindernisbaan voor Sportpark Blankensteijn, ingediend door HV Omega, won € 5.000 en Oranjevereniging Zijderveld kreeg € 2.500 voor een tafeltennistafel.

In de categorie cultuur kreeg het Speelkasteel in Amaliastein, ingediend door Maike Mossel, de meeste stemmen. Het lichtornament voor het Paardenmarktcomité won
€ 5.000 en Oranjevereniging Zijderveld ontving € 2.500 voor een gedenkplek voor dodenherdenking.

In de categorie zorg sleepte Hagestein Vitaal het hoogste bedrag in de wacht voor de huisartsenruimte in het dorpshuis, won De Iris € 5.000 voor het automatiserings-systeem op zorglandgoed Bloemendaal en kreeg Bibliotheek Lek en IJssel € 2.500 voor het Geheugenkabinet.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

• De winst in de categorie ging naar stichting De Iris.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
48ste rommelmarkt in Everdingen: 'Reünie voor inwoners en oud-bewoners' Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Huur jij een woning of wil je een woning huren? Dan is dit huurdersevent iets voor jou Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Split Splaches: het derde seizoen van Galerie Brandstof opent op 4 mei Nieuws 30 apr, 17:00

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden