Historische vereniging organiseert Jan Blanken-vaartocht

  •   252 keer gelezen

VIANEN • Historische vereniging Het Land van Brederode organiseert zaterdag 20 oktober in het kader van het Waterjaar een bijzondere en voor iedereen toegankelijke vaartocht met partyschip de Domani. Volgens de vereniging is het dé kans voor de toekomstige Vijfheerenlanders om hun nieuwe gemeente en de regio eens beter te leren kennen.

Tussen 09:00 en 09:30 kunnen belangstellenden inschepen bij de aanlegsteiger. De vaartocht gaat richting Asperen en er wordt gevaren over het Merwedekanaal en de Linge. Onderweg wordt er informatie over de werken van Jan Blanken, die onderweg nog te zien zijn, verstrekt en worden de waaiersluizen in Asperen bezocht. Ook wordt een bezoekje aan Asperen zelf gebracht en krijgen opvarenden een rondleiding door de historische St. Catharinakerk.

De kosten voor deze éénmalige en unieke vaartocht bedragen 37,50 euro per persoon. De vaartocht is inclusief koffie met gebak bij vertrek en rond het middaguur een lunchbuffet. Rond 18:00 uur zijn de opvarende weer terug in Vianen.
Opgeven moet bij het secretariaat via secretariaat@landvanbrederode.nl. De kosten à 37,50 euro per persoon storten op NL 05 RABO 0103182454 t.n.v. Het Land van Brederode onder vermelding van 'najaarsexcursie'. Toegankelijk voor leden en niet-leden.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK