Foto: Facebook HEER-LUK

HEER-LUK: Een stukje Frankrijk in hartje Vianen

  •   1679 keer gelezen

VIANEN • In de Viaanse Kloostertuin is sinds kort wijnproeflokaal HEER-LUK te vinden. Eigenaar Ronald Elbersen serveert hier heerlijke wijnen met bijpassende hapjes. Om deze kersverse samenwerking te vieren, pakken zalencentrum 't Klooster en HEER-LUK zondag 3 juni meteen groots uit met een barbecuemiddag. 

Pardon, Ronald Elbersen onderstreept: "Dé barbecue, het is dé barbecue. Nadruk op dé." Oftewel: het wordt zondag 3 juni een groots spektakel. Met heerlijk kwaliteitsvlees van kwaliteitsslagerij De Goeij dat op een Green Egg wordt bereid. Van biefstuk en saté van kippendijenvlees tot een compleet varken aan het spit. En natuurlijk: wijnen die naadloos aansluiten op het menu. Zalencentrum 't Klooster en HEER-LUK laten dus meteen het beste van zichzelf zien. "Het wordt high end barbecueën", zegt Elbersen.  

De gedreven Vianees is sinds begin mei op donderdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen met zijn wijnproeflokaal HEER-LUK in de Kloostertuin te vinden. Hij had een droomstart. De zonovergoten weekenden volgden elkaar in rap tempo op. Elbersen zag steeds de idyllische tuin vol wijngenieters stromen. "Die Kloostertuin is prachtig. Maar je hoort zelfs van ras-Vianezen vaak dat ze er nog nooit zijn geweest. Zonde. Het is een plek bomvol historie, je zitten tussen die stadsmuur en de kerk, het is geweldig." Met HEER-LUK wil Ronald Elbersen er een beetje een Franse sfeer creëren. Met tafels vol mensen, wijnen en tapas. "Zoiets heb je nog niet in Vianen. Je gaat òf naar de kroeg voor bier en bitterballen. Of je zit in het restaurant met een menukaart voor je neus. HEER-LUK zit daar precies tussenin." 

Omdat Elbersen zijn klanten vooral een stukje beleving wil meegeven, heeft hij geen standaardmenukaart. Nee, hij heeft een serie sprays die stuk voor stuk gekoppeld zijn aan één van de wijnen die hij op dat moment op voorraad heeft. Elbersen is sommelier met een liefde voor wijnen "uit de oude wereld". Oftewel: Europa. "Ik houd van wijn, vanwege het ambacht van wijn maken. Zo'n druif, dat is een heel kwetsbaar iets. Eén hagelbui en de oogst is weg. En de smaak is elk jaar weer anders. Sommige families maken al eeuwen wijn, dat proef je. En dat is een mooi iets." 

Als één van de aangeboden wijnen erg bevalt, dan kan er bij HEER-LUK heel makkelijk meteen een doos van besteld worden. Of twaalf dozen. Immers: HEER-LUK is niet alleen een proeflokaal, maar ook een wijnhandel. Bedrijven kunnen er dus ook aankloppen als ze een grotere bestelling willen plaatsen. 

Proeflokaal HEER-LUK in de Kloostertuin is geopend op donderdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen vanaf 16:00 uur. Tussen 11:00 en 16:00 uur zijn er bij zalencentrum 't Klooster de gebruikelijke lunchgerechten te krijgen. Vanaf 16:00 uur gaat de menukaart van HEER-LUK in. 

Dé barbecue
Zalencentrum 't Klooster en HEER-LUK organiseren zondag 3 juni van 14:00 tot 21:00 uur dé barbecue in de Kloostertuin. Deelname kost 47,50 euro per persoon. Dit is inclusief eten en drinken. Opgeven hiervoor kan tot en met vrijdag 1 juni. Let wel, er is een beperkt aantal plaatsen. Opgeven kan via kloostervianen@live.nl en info@heer-luk.nl onder vermelding van naam en aantal personen.   

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK