• V.l.n.r. Quinty v.d Bilt, Fieke Gravesteijn, Marloes Kaandorp,, Wim Touw, Romy v.d. Bilt en Mark Touw.
• V.l.n.r. Quinty v.d Bilt, Fieke Gravesteijn, Marloes Kaandorp,, Wim Touw, Romy v.d. Bilt en Mark Touw. Foto: Aangeleverd

Open dag tandartspraktijk MondInzicht druk bezocht

Algemeen 3.336 keer gelezen

VIANEN • Touwtandheelkunde gaat vanaf april verder onder de nieuwe naam MondInzicht. Vader Wim en zoon Mark Touw verhuizen van de krappe locatie aan 't Slijk naar een royale praktijkruimte op het adres Clarissenhof 3c.

Afgelopen zaterdag was er een drukbezochte open dag op de nieuwe locatie. Er werden honderden handjes geschud. Ook werd het team overladen met bloemen en cadeaus. Door de verhuizing wordt het aantal tandartsstoelen uitgebreid van twee naar vier. "Op onze locatie aan 't Slijk groeiden we uit ons jasje", zegt Mark Touw. "We konden daar niet uitbreiden. Toen de mogelijkheid zich voordeed om de huur van het pand aan de Clarissenhof over te nemen, hebben we die met beide handen aangegrepen."

Het team van MondInzicht wordt uitgebreid met twee parttime tandartsen en twee mondhygiënisten. "We krijgen in dit pand ook de beschikking over een volwaardige receptie, een moderne sterilisatieruimte, een kantine voor ons personeel en een kantoor voor administratie. Op deze manier kunnen we in de toekomst blijven voldoen aan de steeds strengere eisen met betrekking tot wet en regelgeving bijvoorbeeld voor Arbo en sterilisatie-protocollen, passend bij een tandartsenspraktijk."

Samenwerking
Vader Wim Touw is al zo'n 35 jaar actief in Vianen. Tot enkele jaren geleden voerde hij de praktijk in z'n eentje. Vier jaar geleden ging hij samenwerken met zoon Mark, die ook actief bleef bij de praktijk TandInZicht in De Bilt. "We ervaren dit beiden als een bijzondere samenwerking tussen vader en zoon", schrijft Touw in een brief aan zijn patiënten. "Vanuit deze inspirerende samenwerking zijn Mark en ik gaan nadenken over de toekomst van Touwtandheelkunde. We zijn op zoek gegaan naar een oplossing die het mogelijk maakt dat ik mijn verantwoordelijkheid voor de organisatie kan overdragen, maar samen met mijn zoon ons werk als tandarts kan voortzetten."

Er is nu gekozen voor een constructie waarbij Mark zal worden ondersteund door de praktijkmanager Johan van der Kaaij van TandInZicht in de Bilt. Naast zijn werk als tandarts zal Mark een leidende rol in Vianen gaan vervullen. Het team bestaat verder uit Fieke Gravesteijn (tandarts), Marloes Kaandorp (tandarts), Quinty van de Bilt (mondzorgkundige in opleiding) en Romy van de Bilt (mondhygiënist).

In het pand Clarissenhof 3c was tot vorig jaar een IJslandse tandarts gevestigd, maar die is op enig moment met de noorderzon vertrokken. "Wij hebben de huur van de ruimte inclusief de aanwezige apparatuur kunnen overnemen van de makelaar", zegt Mark.

De tandartsenpraktijk gaat officieel over op dinsdag 3 april, de dag na Paasmaandag. Een zeer enthousiast team zal vanaf dan Touwtandheelkunde voortzetten in MondInZicht waar Wim en Mark Touw met elkaar blijven samenwerken.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
48ste rommelmarkt in Everdingen: 'Reünie voor inwoners en oud-bewoners' Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Huur jij een woning of wil je een woning huren? Dan is dit huurdersevent iets voor jou Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Split Splaches: het derde seizoen van Galerie Brandstof opent op 4 mei Nieuws 30 apr, 17:00

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden