• De Internationale Glas- en Keramiekbeurs komt terug.
• De Internationale Glas- en Keramiekbeurs komt terug. Foto: Wicek Listwan

Dit jaar wel een glasbeurs in Leerdam

Algemeen 1.064 keer gelezen

LEERDAM • Na een jaar van afwezigheid vindt dit jaar de Internationale Glas- en Keramiekbeurs weer plaats in Leerdam, bezoekers kunnen vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 november weer genieten van dit internationale glasfeestje.

De beurs komt terug met een tweetal nieuwe initiatieven. In samenwerking met gemeente Leerdam, het Nationaal Glasmuseum en de Vereniging van Vrienden van Modern Glas (VVMG) zijn de projecten 'Het nieuwe drinkglas' en 'Glas en keramiek in de polder' gerealiseerd. Laatstgenoemde is een buitententoonstelling, samengesteld door curator Piet Augustijn, die door iedereen vrij bezocht kan worden. Een tiental installaties versmelten met de natuur in het polderlandschap. Deelnemers zijn Luc De Bruyne, Sebastiaan Coppens, Karel Engels, Anne Hilkens, Marcel Haccuria, Daniel Olislaegers en Bert Sterk. Buiten kunnen bezoekers kijken naar Zuheir Alkazazz die op traditionele wijze het glasblazen aan de pijp demonstreert.

'Het nieuwe drinkglas' is een ontwerpwedstrijd waarbij studenten van kunst- en designacademies is gevraagd een functioneel en origineel drinkglas te ontwerpen. Van de ingezonden ontwerpen zijn er vier uitgevoerd in glas. De winnaar van de wedstrijd wordt tijdens de beurs in het zonnetje gezet en zijn ontwerp wordt uitgevoerd in een beperkte oplage die te zien is op de beurs.

De Internationale Glas- en Keramiekbeurs vindt plaats in Het Dak in Leerdam en is vrijdag 3 november open van 14:00 tot 20:00 uur, zaterdag 4 en zondag 5 november van 10:00 tot 17:00 uur. Entree is tien euro. Een volledig overzicht van alle activiteiten is op de website te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
48ste rommelmarkt in Everdingen: 'Reünie voor inwoners en oud-bewoners' Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Huur jij een woning of wil je een woning huren? Dan is dit huurdersevent iets voor jou Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Split Splaches: het derde seizoen van Galerie Brandstof opent op 4 mei Nieuws 30 apr, 17:00

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden