Logo hetkontakt.nl/leerdam
Diverse containerbrandjes in Leerdam op oudjaarsavond 2015.
Diverse containerbrandjes in Leerdam op oudjaarsavond 2015.

Brandweer druk met containerbrandjes in Leerdam

  •   keer gelezen   112

LEERDAM • De brandweer in Leerdam is op Oudjaarsavond druk bezig geweest met het blussen van diverse kleine brandjes. 


Het was al vroeg in de avond raak. Na een brand te hebben geblust aan de Willem de Zwijgerstraat was even later de Stationsweg aan de beurt. Later op de avond spoedde de brandweer zich naar containerbrandjes op het Eiland, de Koekoekstraat, Donk en het Ambtsplein. 

Serieuzer leek de melding van een woningbrand aan de Schaikseweg/Industrieweg in Leerdam. Het ging om een kleine brand in een leegstaand slooppand. De situatie was snel onder controle. Na middernacht werd nog een buitenbrand gemeld aan de Valkenier. 

De brandweer Leerdam moest in totaal 19 keer in actie komen. Het was veel drukker dan voorgaande jaren.  

De brandweer in Lingewaal moest in de nieuwjaarsnacht uitrukken voor buitenbrandjes aan de Zworrelstraat in Herwijnen en de Achterweg in Heukelum. Een melding van een buitenbrand aan de Vorsten Camp in Heukelum eerder op oudjaarsavond bleek niet meer te zijn dan een ietsiepietsie uit de hand gelopen vreugdevuur.

Uitslaande brand in Hoornaar
In een woning aan het Vissersland in Hoornaar woedde oudjaarsavond een uitslaande brand. De brand ontstond omstreeks 22.00 uur op de benedenverdieping van de woning. Door de toegesnelde brandweerlieden werden in de woning drie katten aangetroffen. Voor twee van hen kwam hulp te laat. De derde kat kon echter na een succesvolle reanimatie worden overgedragen aan de dierenambulance.

Bron: Twitterberichten wijkagenten, brandweerlieden en de site www.zhzactueel.nl

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier