• Trots op het slaan van de eerste paal.
• Trots op het slaan van de eerste paal. Foto:

Eerste paal voor nieuwe fabriekshal familiebedrijf Widek geslagen

Zakelijk 1.444 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Widek BV in Krimpen aan den IJssel, producent van fietsaccessoires, breidt uit. Donderdag werd de eerste paal geslagen voor de nieuwe fabriekshal van het familiebedrijf.

Widek, dat 95% van haar producten in de eigen fabriek te Krimpen aan den IJssel produceert, heeft de afgelopen twee jaar een grote groei gekend. Om de vraag naar fietsbellen, snelbinders, handvatten en (Qibbel)fietsstoeltjes bij te kunnen houden, is het bedrijf toe aan uitbreiding.

Vierde generatie
Mike de Kwant is de vierde generatie De Kwant binnen het bedrijf, dat gevestigd is aan de Haven 1 in Krimpen aan den IJssel. Hij geeft aan: “We hebben een grote groep enthousiaste werknemers met veel passie voor hun werk. En ondanks het aannemen van nieuwe medewerkers, merken we meer behoefte te hebben aan productieruimte om de vraag bij te kunnen benen. Onze machines draaien de hele dag, maar we hebben er simpelweg nog meer nodig.”

De uitbreiding met een nieuwe fabriekshal is slechts het begin voor Widek. De komende jaren wil de producent van fietsaccessoires nog verder doorgroeien. De Kwant geeft aan: “Hoe meer ruimte voor productie we hebben, des te meer producten we kunnen maken. Logisch, maar nog de mooiste uitdaging is de verbetering die we op het gebied van digitalisering en efficiëntie willen realiseren. Uiteindelijk is het doel om zoveel mogelijk mensen in Europa te kunnen voorzien van mooie accessoires én om te werken aan innovatieve en bijzondere producten.”

Achterkleinzoon
Widek werd in 1936 opgericht door Wim de Kwant. Ondertussen is zijn achterkleinzoon Mike ook werkzaam binnen het bedrijf.

“Ik ben ontzettend blij en trots dat ik hier samen met mijn vader en oom mag werken. Ik heb namelijk van kleins af aan de passie voor Widek meegekregen. Daarom was het ook een makkelijke beslissing om in te stappen als vierde generatie nadat mijn oom en vader mij vroegen”. 

Eerste heipaal
Dat Widek een echt familiebedrijf is, bleek uit de persoon die de eerste heipaal voor de nieuwe fabriekshal mocht slaan: Mike’s opa, tweede generatie De Kwant, nam die bijzondere taak op zich.

“Hij heeft ook de eerste steen gelegd van het originele pand in 1950. Dat hij nu de eerste heipaal mocht slaan, maakt de cirkel rond”, aldus Mike de Kwant.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden