Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Anita en Allard Scholte vieren het 25-jarig bestaan van 'Rudolf Peter Fashion Store'.</p>

• Anita en Allard Scholte vieren het 25-jarig bestaan van 'Rudolf Peter Fashion Store'.

25 jaar Rudolf Peter Fashion Store

  •   keer gelezen   Zakelijk

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Het 25-jarig jubileum van Rudolf Peter Fashion Store wordt gevierd met fraaie aanbiedingen en interessante acties.


Precies een kwart eeuw geleden zetten Allard en Anita Scholte hun eerste stappen op het ondernemerspad: ze namen Rudolf Fashion Fashion Store over van de vorige eigenaar en slaagden er in een heren- en damesmodezaak neer te zetten die vanuit de hele Krimpenerwaard klanten trekt. 

“Nee, we hebben nooit spijt gehad van onze beslissing om voor onszelf te beginnen”, blikt Allard Scholte terug. “Het modevak spreekt ons enorm aan en we vinden het contact met onze klanten heerlijk. Velen van hen komen hier al jaren. Mooi is ook dat we aantrekkelijk zijn voor een jong publiek vanaf een jaar of 18. Klanten komen hier graag, omdat we niet alleen in alle prijsklassen gevarieerde collecties hebben van casual tot gekleed, maar ook onze klanten alle aandacht geven tot aan een eerlijk advies toe.”

Uitgestippeld
Allard Scholte droomde er als jongetje al van om ooit een eigen winkel te beginnen. “Ik was een jaar of 13 toen ik het pad in gedachten al had uitgestippeld”, glimlacht hij. “Eerst de Mavo afronden, daarna naar de Middelbare Detailhandel School, vervolgens bij het Korps Mariniers, daarna ervaring opdoen in modezaken en uiteindelijk zélf een modewinkel beginnen. Alle ambities heb ik invulling kunnen geven. Daarnaast heb ik het geluk dat mijn vrouw minstens net zoveel liefde voor het vak heeft. Anita is van origine modeontwerpster en sluit met haar kennis en ervaring precies aan bij wat onze klanten mooi vinden. Mede dankzij die wisselwerking komen mensen graag naar ‘Rudolf Peter’ toe.”

Vervolgens: “Ook de ambiance van onze winkel wordt gewaardeerd. De houten vloeren, het kersenhouten interieur, de karakteristieke kasten: zeker jonge mensen kijken hun ogen uit als ze hier voor het eerst binnenkomen. Voor hun reactie op ons modeaanbod geldt hetzelfde. Je ziet ze dan ook terugkomen na hun eerste bezoek. Een groter compliment kunnen we ons niet wensen. Die trouw van onze klanten is iets waar we enorm trots op zijn. Ze hebben ons op een welhaast ontroerende wijze de coronacrisis laten overleven door, soms met omwegen, bij ons te blijven kopen. Dat heeft Anita en mij enorm goed gedaan en vormt een motivatie om iedereen ook in de toekomst te bedienen met een glimlach en veel persoonlijke aandacht.”

Jubileum
Het jubileum van Rudolf Peter Fashion Store wordt gevierd met fraaie aanbiedingen en interessante acties.

“Daarmee zijn we begin september gestart,” vertelt Allard Scholte. “En we gaan er mee door tot het einde van dit jaar. Klanten kunnen hier nu ook terecht voor gezondheidsbevorderende producten, waaronder Gimber (een gemberextract dat werkt tegen onder meer gewrichtspijn), biologische olijfolie en plasticvrije zeepjes onder de naam Happy Soaps. Dat idee is ontstaan in coronatijd. We maken als Rudolf Fashion Store mensen ‘aan de buitenkant’ mooi, maar wilden ook iets positiefs doen voor hun ‘binnenkant’. Met succes, want deze artikelen doen het goed bij onze klanten. Leuk: het maakt ons winkelaanbod nóg completer.”

Jan Timmer

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten