Studio Hairline dankbaar na geslaagde ‘kapperssokkenactie’: ‘hartverwarmend’
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• De teamleden van Studio Hairline en de 'kapperssokken'.</p>

• De teamleden van Studio Hairline en de 'kapperssokken'.

(Foto: aangeleverd)

Studio Hairline dankbaar na geslaagde ‘kapperssokkenactie’: ‘hartverwarmend’

  •   keer gelezen   Zakelijk

STOLWIJK • Marleen Mulder van kapsalon Studio Hairline kijkt terug op een zeer geslaagde en vooral hartverwarmende ‘kapperssokkenactie’.


“Het was fijn om weer even met het team ergens de schouders onder te kunnen zetten”, zegt Marleen. “Dat hadden we echt even nodig. En als zoveel mensen je dan steunen, dan doet dat echt wat met je.”

Geweldige geste
Via vrienden -Marco en Sindy Spruijt van www.mymitella.nl- kreeg Marleen enkele weken geleden ruim honderd paar sokken gratis met daarop vrolijke en kleurrijke kappersillustraties, zoals een föhn, schaar en kam. Marleen mocht die aan de man/vrouw brengen, waarbij de opbrengst voor de kapsalon was, die vanwege corona alweer enige tijd gesloten is.

“Een geweldige geste natuurlijk, waarbij we met het team via social media een leuke actie op touw hebben gezet. De sokken waren à 10 euro per paar te koop, waarbij klanten er een kappersvoucher van 2,50 euro bij kregen. Het bericht stond amper online of de bestellingen stroomden binnen. Ik wist niet wat ik meemaakte”, zegt de verbouwereerde eigenaresse van de kapsalon.

Lekker ruiken
Reden om door te pakken met nog meer sokken en Rituals-pakketjes, geschonken door een andere plaatselijke ondernemer. “Ook die vlogen de deur uit. Ik geloof dat half Stolwijk nu met happy-kapperssokken rondloopt én lekker ruikt”, lacht Marleen.

De actie, die inmiddels is gestopt, kwam op het juiste moment, bekent ze: “Ik ben heel positief ingesteld, maar heb ook mijn mindere momenten. Dan is het mooi om te zien dat mensen je op deze wijze steunen. En dan nog al die lieve reacties om ons een hart onder de riem te steken. Daar kan ik wel even op teren”. 

Jubileum
Maar niet tè lang, want hoewel ze begrip heeft voor de coronamaatregelen popelt Marleen samen met haar team om de deuren van haar kapsalon weer te openen.

“We bestaan 25 jaar, maar hebben helaas weinig reden voor een feestje. Ik ben ondernemer in hart en nieren en kan best een stootje hebben, maar zal de komende jaren hard moeten werken om het verloren gegane terrein terug te winnen. Het spaargeld dat ik de afgelopen jaren heb opgebouwd is aardig verdampt.”

Licht
Daarom sloot ook Studio Hairline zich donderdagavond aan bij de actie #lichtvoordathetuitgaat. Hiermee wilden de kappers in het hele land laten zien dat ze voor hun klanten het licht aan doen, voordat dit niet meer mogelijk is.

“De financiële overheidssteun is een mooi gebaar, maar bij lange na niet voldoende om de kosten te dekken en het vol te houden”, zegt Marleen. “Laten we hopen dat we binnenkort weer open mogen. Voor ons voortbestaan en voor onze klanten. Dat kan coronaproof. Dat hebben we de voorgaande periode al bewezen.”

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier