• Drie generaties op één foto: v.l.n.r.: Janna, Pam en Hellen. van Leeuwen.
• Drie generaties op één foto: v.l.n.r.: Janna, Pam en Hellen. van Leeuwen. Foto: Jan Timmer

Haarstudio Janna: drie generaties in één kapsalon

Zakelijk 1.496 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • Het team van Haarstudio Janna in Krimpen aan de Lek heeft een bijzondere uitbreiding ondergaan nu Pam van Leeuwen er onlangs in dienst is getreden. De 21-jarige inwoonster van Krimpen aan de Lek heeft in de salon aan De Markt 112 onder anderen haar moeder én oma als collega.

"Ik ben hier op 1 oktober begonnen", vertelt Pam. "De afgelopen vier jaar heb ik, na afronding van mijn kappersopleiding, in andere salons gewerkt. Dat was super leerzaam. Ik heb er veel ervaring opgedaan. Eerst als leerling-kapster en later ook als salonmanager. En nu ben ik terug in de zaak waar ik vroeger als zaterdaghulp actief was. Als klein meisje riep ik al dat ik kapster wilde worden. En zoals het zo vaak gaat: dan word je het ook, hè?!"

Pam van Leeuwen is drie dagen per week actief bij Haarstudio Janna. Daarnaast volgt ze een visagie-opleiding. De kennis die ze daar opdoet wil ze gaan benutten binnen haar werk. Ook volgt ze extra trainingen op het gebied van haar grote passie: kleur. "Pam is in alle opzichten een allround kapster", weet haar moeder (en collega) Hellen van Leeuwen. "Wat ik ervan vind om nu met haar samen te werken? Geweldig natuurlijk!"

Janna van Leeuwen denkt er exact het zelfde over. "Kleintjes worden groot, hè", zegt ze glimlachend over haar kleindochter. "Toen Pam klein was, zag je haar al uren in de weer met 'tutten' aan haar uiterlijk: nageltjes lakken, het haar doen; het zat er al vroeg in. In die zin heeft het me niet verrast dat ze in het kappersvak is terechtgekomen. En nu werken we zelfs samen. Dat is heel speciaal en het maakt me ook best een beetje trots. Kennelijk hebben Hellen en ik onze liefde voor dit vak op een heel natuurlijke manier op Pam kunnen overbrengen."

"We hebben haar nooit gepusht om kapster te worden", voegt Hellen van Leeuwen er aan toe. "Maar als ik Pam hier zo bezig zie, dan geniet ik wel. Ook fijn om te zien is hoe ze in het team is opgenomen."

Pam van Leeuwen behoort binnen de kappersfamilie van Janna en Hellen van Leeuwen tot de vijfde generatie. Janna's opa begon als eerste een eigen zaak. De door hem ingezette lijn is anno 2019 nog steeds intact en zal dat, bij leven en gezondheid, nog lang blijven.

Jan Timmer

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard, Het Kontakt-IJssel en Lekstreek en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden