Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: wijntjesfotografie.nl

Thor-dames trekken zich terug uit Topdivisie

  •   keer gelezen   Sport

BERGAMBACHT • Het eerste damesteam van volleybalvereniging Thor uit Bergambacht trekt zich terug uit de Topdivisie. Het met 3-1 verloren duel van afgelopen donderdag in Gouda tegen VollinGo, waar Thor-trainer Sieme Boom volgend seizoen actief is, was de laatste wedstrijd op dit niveau.

“We peilden de plannen van onze volleybalsters en uit deze gesprekken bleek, dat de meesten stoppen of naar andere verenigingen vertrekken”, verklaart voorzitter Kees Bouter. “De speelsters van de hoofdmacht komen voornamelijk van buiten Bergambacht. Opmerkelijk is dat deze lichting vijf jaar bij elkaar is gebleven, dus je weet dat daar een keer een einde aan komt.”

Kleine vereniging
Aanvulling van onderaf is er nauwelijks, omdat Thor een kleine vereniging is.

Kees Bouter: “Er is een einde gekomen aan ons ambitieuze plan. De vereniging heeft veel plezier beleefd aan het optreden van ons damesteam in de Topdivisie, waarin tegen sterke tegenstanders zes keer gewonnen werd. Ons tweede damesteam staat stijf bovenaan in de derde divisie en we hopen dat de volleybalbond ons laat instromen in de tweede divisie, ondanks het feit dat er besloten is dat er dit seizoen geen promoties of degradaties plaatsvinden. Gouwenaar Wim Vogelzang wordt de nieuwe hoofdtrainer. Ons mannenteam speelt ook in de tweede divisie en krijgt Wim Zaal uit Moordrecht als coach. Als vereniging staan we er goed voor.”

Wim Kroone

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten