Lekkerkerks negental weerstaat Hardinxveld: 3-3

Sportt 575 keer gelezen

LEKKERKERK • Wat niemand voor mogelijk hield, gebeurde dinsdagavond: het in degradatiezorgen verkerende Lekkerkerk wist 3C-titelpretendent Hardinxveld op 3-3 te houden.

Twee weken geleden haalde de wedstrijd het einde niet omdat scheidsrechter De Vlaming het na 20 minuten in de tweede helft vanwege door hem geconstateerde ‘wanordelijkheden’ rondom een door hem aan Hardinxveld toegekende strafschop én een rode kaart voor één van de Lekkerkerk-spelers, voor gezien hield. De stand op dat moment: 3-3.

Om de laatste 25 minuten af te ronden diende Hardinxveld opnieuw naar Lekkerkerk af te reizen. Met als startpunt na de hervatting de aan de gasten toegekende strafschop. Wat ‘heel’ Lekkerkerk vurig hoopte, gebeurde. Doelman Matthew Edwards stopte de elfmetertrap van Robin Peursum.

Daarna ontspon zich een intens voetbalgevecht waarin het duidelijk aangeslagen Hardinxveld alsnog op zoek ging naar zijn vierde treffer tegen de strijdvaardige thuisclub die collectief streed voor elke meter kunstgras. Lekkerkerk liep daarbij in personele zin nieuwe averij op nadat keeper Edwards met rood van het veld werd gestuurd nadat hij buiten het zestienmetergebied Robin Peursum tegen het gras had gewerkt.

“We hebben vervolgens onze nog licht geblesseerde eerste doelman Dillan Heijnen van zijn training op veld 3 geplukt en het laatste kwartier laten keepen”, vertelt Dennis Burger, lid van de technische staf van vv Lekkerkerk. “Eigenlijk hadden we hem willen sparen voor de zo belangrijke wedstrijd van komende zaterdag tegen Schoonhoven, maar nood brak vanavond wetten. Dillan verrichtte vervolgens nog een paar mooie reddingen. Geweldig om te zien. Zoals we hebben genoten van ons totale tien- en later negental. Een punt pakken tegen zo’n sterk team in zulke moeilijke omstandigheden; het leest bijna als een spannend jongensboek hè. Ik heb er nauwelijks woorden voor. Een heerlijk resultaat!”

Een deceptie voor de titelkandidaat, die een uitgelezen kans miste dichter naar De Alblas en Alblasserdam toe te kruipen. Voor Lekkerkerk betekent het gelijkspel een welkom punt in de strijd voor lijsbehoud.