• Henk Lammertse en Ronald Klinkenberg slaan de handen ineen.
• Henk Lammertse en Ronald Klinkenberg slaan de handen ineen. Foto: Jan Timmer

Spirit en DCV slaan tijdens derby handen ineen voor Oekraïne

Sport 1.029 keer gelezen

OUDERKERK/KRIMPEN AAN DEN IJSSEL •  De derby tussen Spirit en DCV krijgt aanstaande zaterdag een extra dimensie: beide clubs slaan de handen ineen om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Breath Care for Kids. Deze organisatie brengt hulpgoederen naar Oekraïne.

“Het is onbeschrijflijk wat er in  Oekraïne gebeurt”, zegt Spirit-voorzitter Henk Lammertse. “Onze club en DCV hebben allebei een sterke band met Stichting Breath Care for Kids van Nico de Borst. Hij zet zich al vele jaren in voor kinderen in Oekraïne en Georgië, onder meer met het opzetten en runnen van kindertehuizen. We hebben daar diep respect voor. De actie die we voor, tijdens en meteen na de derby hebben gepland is bedoeld voor de hulptransporten naar mensen die acute hulp nodig hebben in Oekraïne. We hopen uiteraard op een mooie opbrengst.”

Perfect podium
Ronald Klinkenberg - oud-trainer van DCV en tegenwoordig bestuurslid én pupillentrainer bij de Krimpense voetbalclub- is zeer enthousiast over de ‘Breath-actie’ op het terrein van Spirit. “Het is geweldig dat we dit als verenigingen mogen oppakken. De derby is een perfect podium, omdat er altijd veel publiek op afkomt. We vragen de toeschouwers dan ook om gul te geven in de collectebussen, mee te doen aan het rad van avontuur en de veiling van prachtige items. Voetbal vinden we met z’n allen heel belangrijk, maar iets doen voor de medemens die in nood verkeert, overstijgt elk sportief belang.”

Spirit en DCV ontmoetten elkaar al een keer eerder dit seizoen. In Ouderkerk bewaart men er sportief pijnlijke herinneringen aan. Een uur lang was Spirit heer en meester op Het Waalplantsoen om uiteindelijk in de slotfase een 0-2 voorsprong in rook te zien opgaan. De ‘aartsrivaal’ won uiteindelijk, incasseerde een driepunter en duwde de tot dan toe ongeslagen ‘kanaries’ naar de subtop van de tweede klasse D.

“Die nederlaag heeft wel een tijdje doorgewerkt”, zegt Spirit-voorzitter Lammertse. “Het was een stevige tik, vooral in mentaal opzicht.”

Waar Spirit langzaam maar zeker afdaalde richting middenmoot, heeft DCV nog altijd uitzicht op promotie. “Trainer Wout Ooms en zijn team hebben de eerste periodetitel al op zak en doen nog altijd mee om het kampioenschap”, weet Ronald Klinkenberg. “Nog een aantal wedstrijden en we weten hoe het afloopt. Maar eerst wacht Spirit. Dat is een wedstrijd op zich. Én dit keer een extra bijzondere ontmoeting. Voor Oekraïne!”

Jan Timmer

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard, Het Kontakt-IJssel en Lekstreek en Regio-Voetbal

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden