Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Kontakt Mediapartners

3e klasse C: Schoonhoven van de laatste plaats af; Dilettant boekt knappe zege

  •   keer gelezen   Sport

SCHOONHOVEN • Schoonhoven won in en tegen Dubbeldam met 0-4. De hekkensluiter verdubbelde daarmee zijn puntentotaal en steeg naar de twaalfde plaats. 


Willem Paul van der Heijden zette de Schoonhovenaren op voorsprong. De thuisclub legde zich niet neer bij een nederlaag en door goed druk te zetten kreeg de Dordtse ploeg, die eveneens onderaan de ranglijst bungelt, een aantal kansen op de gelijkmaker.

Knock-out
Toen Amine Kerroum na een vloeiende aanval de marge verdubbelde, knakte er iets bij Dubbeldam.

Invaller Giorgio Getrouw, die lange tijd geblesseerd was, diende met twee fraaie treffers de definitieve knock-out toe. 

“Dit is een hele fijne overwinning,” sprak Schoonhoven-trainer Raymond van der Kort na het laatste fluitsignaal. “We waren hier echt aan toe.”

Dilettant
Dilettant boekte een knappe 3-1 zege op het sterke Hardinxveld. De gasten waren veel in balbezit, maar doordat Dilettant-trainer Edward Knook de linies kort op elkaar liet spelen, was er voor Hardinxveld geen doorkomen aan.

In de omschakeling waren de Krimpenaren levensgevaarlijk. De snelle Remco Mulders opende tegen de verhouding in de score. 

“We wisten precies hoe we deze opponent moesten bestrijden,” vertelde Knook na afloop. “Ze spelen vol op de aanval en geven daarbij veel ruimte weg.”

In de tweede helft kwam Hardinxveld sterk terug en maakte de gelijkmaker. Knook: “Maar onze organisatie bleef goed staan en via Mats Jansen kwamen we weer op voorsprong. We kwamen daarna weer aardig onder druk te staan, maar Mulders rondde een counter van ons doeltreffend af.”

Wim Kroone

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten