Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto:

Yael van Heemst behaalt zilver op WK Junioren

  •   keer gelezen   Sport

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Yael van Heemst heeft op de wereldkampioenschappen judo voor junioren de zilveren medaille veroverd. 


In Olbia (Italië) was de nummer 2 van de plaatsingslijst in de eerste ronde vrijgeloot. In de tweede ronde trof de Krimpense judoka Liubov Orlova. Binnen een minuut slaagde Yael erin succesvol een verwurging aan te zetten, waarop de Russin moest aftikken.

Beenworp
Una Dolgilevica uit Letland was de tegenstander in de kwartfinale. De partij was nog niet halverwege toen Yael haar met een beenworp vol op haar rug gooide.

Hiermee was de halve finale bereikt, waarin Yael het moest opnemen tegen de Europees kampioen bij de Cadetten, de Oekraïense Yelizaveta Lytvynenko. Ook deze partij werd door Yael gedomineerd en voortijdig beslist, ditmaal met een schouderworp.

Herhaling
De finale tegen Anna Monta Olek uit Duitsland was een herhaling van de EK-finale vorige maand in Luxemburg. Ondanks een fel begin kon Yael niet voorkomen dat ze in een houdgreep belandde, waar ze niet meer uitkwam.

Een zilveren medaille op dit mondiale evenement is niettemin een uitstekende prestatie van de 19-jarige judoka uit Krimpen aan den IJssel.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten