Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Thor kwam er zaterdag niet aan te pas.
• Thor kwam er zaterdag niet aan te pas. (Foto: Wijntjes Fotografie)

Thor-dames gaan loodzwaar seizoen tegemoet in Topdivisie

  •   keer gelezen   Sport

BERGAMBACHT • De volleybalsters van het Bergambachtse Thor/Bende Services verloren zaterdagavond ook hun tweede competitiewedstrijd in de nieuw gevormde Topdivisie. VollinGo uit Gouda was in zalencentrum De Waard met 0-3 te sterk.


Na het eerdere 3-0 verlies tegen de reserves van VCN uit Capelle a/d IJssel was VollinGo op papier een opponent, waartegen punten gepakt kon worden. De thuisclub, die stijf stond van de zenuwen, startte echter slecht en keek binnen enkele minuten tegen een 1-7 achterstand aan. Door rake smashes van Nikki van Herk en Lidia Bons boog Thor deze achterstand om in een 9-8 voorsprong. Daarna ging de strijd gelijk op. De bezoekers trokken in een spannende slotfase met de 24-26 setwinst aan het langste eind. 

“Deze mentale dreun kwamen we niet meer te boven,” vertelde Thor-coach Sieme Boom na afloop. “VollinGo had met haar servicedruk controle over de wedstrijd. Op de beslissende momenten sloegen zij genadeloos toe.”

Met de alleszeggende setstanden 11-25 en 18-25 stond Thor na vijf kwartier met lege handen. Aan het net had VollinGo meer lengte in huis om smashes van onder anderen Kyra Straver te blokkeren. Op veel Goudse aanvallen had Thor geen antwoord. Misverstanden in de defensie leverden goedkope punten op voor de gasten. 

“We zullen beter moeten gaan spelen om dit niveau - het op-een-na hoogste van Nederland - aan te kunnen,” vervolgt Boom. “Als nummer vijf van de eerste divisie zijn we dit avontuur aangegaan, toen de plannen voor een Topdivisie bekend werden. Ik verwacht dat we zeker punten gaan sprokkelen, maar dit seizoen zal niet gemakkelijk worden.”

Wim Kroone

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten