Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• V.l.n.r.: Luke Verkerk, René Gerlach en Hans Scheffer.</p>

• V.l.n.r.: Luke Verkerk, René Gerlach en Hans Scheffer.

(Foto: Jan Timmer)

DCV ziet toekomst zonnig tegemoet

  •   keer gelezen   Sport

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Voetbalvereniging DCV zit in de lift. Dat mag op zijn minst opmerkelijk worden genoemd in een tijd waarin veel sportclubs het vanwege corona moeilijk hebben.


Natuurlijk, ook aan het Waalplantsoen gaan ze gebukt onder de coronamaatregelen. De competitie ligt al bijna anderhalf seizoen stil en de kantine zit op slot. Met andere woorden: geen officiële wedstrijden en een drooggevallen inkomstenbron. Bij DCV echter kijkt men liever naar wat er wél is en hoe een solide toekomst kan worden vormgegeven.

Achthonderd voorzitters
“Daar hebben we met een grotendeels nieuw bestuur anderhalf jaar geleden onze schouders onder gezet”, vertelt Hans Scheffer. “We zijn er met vijf relatief jonge, maar ook echte clubmensen ingedoken en vormen sindsdien samen met twee leden van het oude bestuur de nieuwe clubleiding. Hoewel we elk onze eigen specialiteiten hebben, is er geen sprake van een bestuur in de klassieke zin van het woord. Wij zijn alle zeven voorzitter, zeggen we weleens gekscherend tegen elkaar. Of sterker nog: DCV kent achthonderd voorzitters: onze leden! Samen met hen stippelen we de toekomst van onze vereniging uit op basis van een visie en een strategie.”

“DCV stond er in financieel opzicht slecht voor”, memoreert penningmeester Laurens Eijgeman. “Het was van groot belang om het plaatje weer sluitend te krijgen en een degelijk financieel plan te maken. We zijn hard gaan sturen op de kosten en strak gaan budgetteren. Ook zijn we gestopt met vrijwilligersvergoedingen aan bijvoorbeeld jeugdtrainers. Dankzij deze aanpak en een helder overzicht van hoe we er als vereniging voor staan, is het ook meteen makkelijker geworden om constructief met de gemeente Krimpen aan den IJssel in gesprek te gaan. Ons financiële verhaal is helder, evenals onze visie op de toekomst. Wij merken dat dat gewaardeerd wordt.”

Onderaf
DCV 2.0 is in de dagelijkse praktijk al goed terug te zien bij de jongste jeugd en het dames- en meisjesvoetbal. “We hebben ervoor gekozen om de vereniging op te bouwen vanaf de jongste jeugd, waarbij plezier in voetbal en ontplooiingsmogelijkheden voorop staan,”, vertelt Luke Verkerk, zelf ook jeugdcoördinator en pupillentrainer bij de Krimpense club.

“Om dat doel te bereiken investeren we in goede trainers en organiseren we rondom het voetbal enorm veel activiteiten, ook in deze coronatijd. Uiteindelijk is het de bedoeling om die positieve lijn verder uit te rollen door de rest van de jeugdafdeling, het meisjes- en vrouwenvoetbal en de senioren. Lid zijn van DCV moet betekenen dat je je in alle opzichten thuis voelt bij de club: als recreatieve dan wel prestatieve voetballer, als trainer, vrijwilliger en als toeschouwer.”

Vrouwenvoetbal
René Gerlach houdt zich vanuit het bestuur volop bezig met het meisjes- en vrouwenvoetbal. “Dat ontwikkelt zich hier goed”, stelt de oud-voetballer tevreden vast. “We hadden destijds één senioren-damesteam, maar zijn nu zover dat we sterk overwegen om een derde elftal in te schrijven. Ook in het meisjesvoetbal hebben we een flinke groei doorgemaakt. Met uitzondering van de -17 categorie hebben we in iedere leeftijdsgroep twee teams. Ook hier geldt dat we dóór willen.”

De gestage groei van DCV, de gedateerde staat van het Waalplantsoen-complex en de gebruikersvraag van groepen buiten het voetbal om, schreeuwen om vernieuwing van het sportpark. De wens is een toekomstbestendige accommodatie te realiseren met kunstgasvelden, een nieuw clubhuis, meer kleedkamers etcetera. 

“Een groot gedeelte van de sportparkgrond is eigendom van DCV,” zegt Hans Scheffer. “Dat klinkt als ‘goud’, maar wat heb je er aan als de boel veroudert en het je aan de middelen ontbreekt om het park weer up to date te krijgen? Dan kun je beter naar een constructie toe waarin de grond naar de gemeente gaat en wij een modern sportpark van haar gaan huren. Krimpen aan den IJssel is momenteel bezig met een onderzoek naar de buitensportaccommodaties. Daarna worden er keuzes gemaakt en ontstaat er duidelijkheid, ook over de beheervorm. Wij staan daar positief in.”

Jan Timmer,
Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal
Volg @jtimmertekst op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier