Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Benschop wint verrassend van Geinoord; sv Lopik krijgt te weinig

  •   keer gelezen   Sport

BENSCHOP/LOPIK • Benschop won verrassend met 3-1 van het sterker geachte Geinoord uit Nieuwegein, dat een uur lang met tien man speelde. 


De gasten namen het initiatief zonder echt gevaarlijk te worden. Halverwege de eerste helft brak de wedstrijd open. Benschopper Bryan de Boer maakte onbedoeld hands in het eigen strafschopgebied en de bal ging op de stip. Geinoord liet deze kans niet onbenut. 

Kort daarna brak de behendige Benschop-speler Mohamed Mazous door en werd buiten de zestien neergelegd. De boosdoener ontving zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Uit de vrije trap kopte de jarige David Verweij raak. 

Na de theepauze zocht de thuisclub nadrukkelijk de vrije man. Verweij was bij de tweede Benschopse goal het eindstation. Geinoord kwam in de slotfase sterk opzetten, maar de jarige jet voltooide zijn hattrick.

SV Lopik-DSVU 1-1
Het veel sterkere Lopik slaagde er niet in het Utrechtse DSVU te vloeren. Het werd 1-1.

Ondanks het matige spel van de Lopikenaren zagen zij voor rust geen kans om uit minstens zes doelrijpe mogelijkheden te scoren. DSVU verdedigde stug en bediende zich van de lange bal. Een verre uittrap van doelman Twan Schimmel werd in een keer geretourneerd. De bal belandde achter de Lopikse defensie, waarna de lepe Utrechtse spits tegen de verhouding in scoorde. 

Kort daarna mocht Davy Boon aanleggen vanaf elf meter, maar de Utrechtse doelman stopte de ingeschoten bal knap. Drie minuten voor rijd lukte het Jochem de Jong wel de sluitpost te passeren. 

"Natuurlijk hadden we moeten winnen,” baalde Lopik-trainer Mark Imandt.

Wim Kroone

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5