• De accommodatie in Jaarsveld.
• De accommodatie in Jaarsveld. Foto: polsstokvereniging Jaarsveld

Seizoen polsstokverspringen start in Jaarsveld

Sport 406 keer gelezen

REGIO • Het seizoen voor de Hollandse polsstokverspringers gaat zaterdag 11 juli van start in Jaarsveld. Polsstokbond Holland heeft naar aanleiding van de recente versoepelingen rondom het coronavirus de aangepaste wedstrijdkalender opgemaakt.

De topspringers komen zaterdag de 11e vanaf 14.00 uur in actie. Inzet is de leiderstrui van het ‘De Samenwerking-klassement’ tijdens de ‘RB Traprenovatie bokaal’. De tweede klasse komt om 18.30 uur in actie, ook in Jaarsveld.

“Vanaf 11 juli worden de wedstrijden volgens het gewone ritme opgepakt”, meldt voorzitter André Faaij. “Dat houdt in dat op dinsdagavond de tweede klasse en jeugd in actie komen, woensdagavond de eerste klasse en zaterdagmiddag en -avond beide klassen. Aan de hand van de gesprongen wedstrijden wordt het klassement opgemaakt, uitmondend in de selectie voor het Hollands en Nederlands Kampioenschap.”

De data voor deze wedstrijden blijven ongewijzigd: op 5 september vindt het Hollands Kampioenschap plaats in Jaarsveld en op 19 september het Nederlands Kampioenschap in Burgum. Ook is er een nieuwe datum voor de Nationale Fierljep Manifestatie (NFM): 12 september. Tijdens deze wedstrijd springen de Hollandse en Friese toppers om de NFM-titel in It Heidenskip.

In overleg met de Friese en nationale bond is besloten om van beide districten evenveel springers mee te laten doen aan het NK. Er zullen dus vanuit Holland acht senioren, vier dames, vier junioren, vier jongens en vier meisjes deelnemen.

Voor de jongeren komt er alsnog een Jeugd Hollands Kampioenschap. Dit vindt -onder voorbehoud- plaats op 22 augustus in Zegveld. Ook het jeugd-NK wordt op 29 augustus alsnog versprongen nu de regels versoepeld zijn. Plaats van handeling is Kockengen.

Faaij: “We zijn erg blij met het feit dat we wedstrijden kunnen gaan springen en het seizoen kunnen starten. Weliswaar korter en in aangepaste vorm, maar dat mag de pret niet drukken. De trainingen zijn al een aantal weken bezig en de springers staan te popelen om wedstrijden af te werken. Ook publiek is welkom, zij het volgens de geldende voorschriften. Ofwel, thuisblijven bij klachten en 1,5 meter afstand houden. Gezien de grootte van de accommodaties verwachten we dat dit geen problemen zal opleveren.” 

Alle informatie: www.pbholland.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden