Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Wout Ooms.
• Wout Ooms. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Ooms terug bij DCV: 'Dit voelt als thuiskomen'

  •   206 keer gelezen   Sport

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Wout Ooms (50) keert terug bij DCV. De huidige trainer van het Capelse SVS kwam afgelopen week rond met het nieuwe bestuur van de Krimpense tweedeklasser.

Ooms volgt in het Waalplantsoen zijn 'leermeester' Ronald Klinkenberg op. "Ik ben vier jaar assistent van Ronald geweest. Twee jaar bij DCV en twee jaar bij VV Capelle. Dan heb je weinig geheimen voor elkaar. We zijn beiden bloedfanatiek. 'Klink' is wellicht iets strakker qua discipline, maar ik heb dezelfde drive en laat me niets op de mouw spelden. Alles recht voor z'n raap."

Hoofdklasse
Het voelt als thuiskomen voor Ooms, die als speler negen seizoenen uitkwam – als centrumverdediger – bij DCV. Hij koos daarna voor het trainersvak en debuteerde in het seizoen 2007-2008 als assistent bij DCV. De club speelde toen in de hoofdklasse van het zondagvoetbal.

"Van de huidige technische staf ken ik vrijwel iedereen. Dat is een groot voordeel. Niettemin zal ik als trainer met de selectie moeten presteren. Kameraadschap is geen garantie voor succes."

Ooms is bezig aan zijn zevende seizoen bij SVS. Hij is loyaal aan de club waar hij zijn gang kan gaan. "Ik was hier nog niet uitgekeken en andersom waren de spelers ook tevreden over hun ontwikkeling. We zijn twee keer gepromoveerd. De opmars van de vierde naar de tweede klasse werkte stimulerend. Ik vond echter niet dat ik het aanbod van DCV kon laten lopen. Klinkenberg benaderde me officieel voor de kerst. Daarna is het in een stroomversnelling geraakt. Hij wordt bestuurslid en ik neem zijn taken over."

Ooms heeft intussen wel een sportieve nederlaag moeten slikken. Met SVS verloor hij onlangs met 0-2 van DCV. "Ik had toen al contact met DCV, maar dat speelde uiteraard geen rol tijdens de wedstrijd. Je wilt gewoon van iedereen winnen. Zeker in een streekderby ligt dat voor de hand. Dat gold voor mij en de spelersgroep, maar we hadden die middag veel pech."

Pieter van der Laan

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }